Ankerlier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een ankerlier in het voorschip op het hoofddek van het zeilvaartuig Sjabloon:Ship. De verticale as wordt aangedreven door de bemanning  door de bovenstaande kaapstander aan te drijven.

Een ankerlier is een machinale lier die de ankerketting vasthoudt en manipuleert op schepen, waardoor het anker kan worden opgehaald en worden neergelaten door middel van een ketting of touw. Een getand wiel grijpt in de schakels van de ketting of touw.

Een treilerlier is een gelijkaardig toestel dat de sleepnetten van een commercieel vissersschip manipuleert. Het sleepnet is een groot visnet dat rond de lier is gedraaid. De vissers laten het visnet zakken of hijsen het op tijdens visserijactiviteiten. Een rem is voorzien voor besturing en een ankerlier wordt meestal aangedreven door een elektrische of hydraulische motor die werkt via een tandwieltrein.

Aandrijving[bewerken]

Er bestaan verschillende manieren om de ankerlier aan te drijven.

  • Elektrisch. Een elektromotor drijft de lier aan. Deze methode creëert weinig lawaai waardoor het een veelgebruikte methode is op passagiersschepen.
  • Hydraulisch. De lier wordt aangedreven door een hydraulische motor die verbonden is met een hydraulische pomp. Dit systeem heeft geen risico voor vonken en heeft ook geen tandwielkast nodig.
  • Combinatie van Elektrisch en hydraulisch.
  • Stoom

Kettingstopper[bewerken]

De kettingstopper absorbeert de kracht van de ankerketting door de krachten over te brengen naar de scheepsromp. De houdkracht van de kettingstopper moet minimum 80% van de breekkracht van de ankerketting zijn.

Bij de meeste types ketting loopt de ankerketting over een roller, soms uitgerust met een spanner. De effectieve stopper is gewoonlijk een zware staaf die over de horizontale schakel wordt gelegd en wordt beveiligd met een zware pen.