Ankie van Tatenhove

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ankie van Tatenhove
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam J.A. van Tatenhove-Meesen
Geboren 1967
Geboorteplaats Axel
Functie partijvoorzitter van ChristenUnie
Sinds 17 april 2021
Partij ChristenUnie
Religie gereformeerd-vrijgemaakt
Politieke functies
2008-2014 lid gemeenteraad van Lansingerland
2014-2021 wethouder van Lansingerland
2021-heden partijvoorzitter van ChristenUnie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

J.A. (Ankie) van Tatenhove-Meesen[1] (Axel, 1967) is een Nederlandse bestuurder en ChristenUnie-politica. Sinds 17 april 2021 is zij partijvoorzitter van de ChristenUnie. Tot 1 november 2021 was zij wethouder van Lansingerland.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Van Tatenhove groeide op in Zeeuws-Vlaanderen en bezocht het Zeldenrustcollege in Terneuzen. Later woonde ze in Amersfoort en Soest omdat haar man daar als beroepsmilitair werd geplaatst. Zij werkte destijds bij een bank. In 1995 kwam ze in Bergschenhoek wonen en vanaf 2011 in buurdorp Berkel en Rodenrijs. Ze schreef voor een lokale krant over de politiek. Voor de plaatselijke ChristenUnie-afdeling was dat aanleiding om haar te benaderen of ze zich namens die partij kandidaat wilde stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In 2008 kwam ze in de raad.

Gedurende haar raadslidmaatschap was ze mede-eigenaar van een adviesbureau in Delfshaven. Daar stopte ze mee toen ze in 2014 wethouder werd in de gemeente Lansingerland. Ze beheerde de portefeuilles gezondheid, zorg, welzijn, jeugd, onderwijs, sport, cultuur en erfgoed. In september 2021 kondigde Van Tatenhove aan te gaan stoppen. Haar opvolgster is Titia Cnossen.[2] Van Tatenhove werd per 1 november 2021 managing consultant bij adviesbureau BMC.[3] Sinds 17 april 2021 is Van Tatenhove partijvoorzitter van de ChristenUnie.[4]

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Van Tatenhove heeft met haar partner drie kinderen en is lid van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

Voorganger:
Piet Adema
Partijvoorzitter van ChristenUnie
2021 - heden
Opvolger:
-