Ann Tuts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ann Tuts
Ann Tuts als Doortje Van Hoeck
Ann Tuts als Doortje Van Hoeck
Algemene informatie
Geboren 28 november 1964
Land Vlag van België België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ann Tuts (Zwevegem, 28 november 1964) is een Belgische actrice die vooral bekend werd door haar rol als Doortje Van Hoeck in de komedie-soap F.C. De Kampioenen en de fictiereeks Bevergem.

Biografie[bewerken]

Ann Tuts studeerde drama aan de Studio Herman Teirlinck. Ze studeerde samen af met heel wat bekende acteurs, waaronder Koen De Bouw en Hilde Heijnen. Ze had een relatie met Walter Michiels, die ook haar echtgenoot Pico Coppens vertolkte in de beginjaren van de BRT-serie F.C. De Kampioenen. Nadien hertrouwde ze met een Brit, met wie ze twee dochters (Ellen en Saskia) kreeg. Tijdens het schooljaar woont het gezin in België, vakantieperiodes brengen ze traditioneel door in Engeland.

Ze was 25 jaar oud toen ze in 1990 de rol van Doortje kreeg in F.C. De Kampioenen, een personage dat ze uiteindelijk tot de tweede Kampioenenfilm in 2015 vertolkte, zonder ander noemenswaardig acteerwerk tussenin. In tegenstelling tot veel van haar collega's kreeg ze meteen de kans om de rol van zich af te schudden, met een hoofdrol in de tragikomische fictiereeks Amateurs, die in 2014 op VTM werd uitgezonden. Daarnaast was ze o.a. in Masterchef (VTM) en in De Ideale Wereld (VIER) te gast. In 2015 was Ann Tuts te zien in de tragikomische serie Bevergem op Canvas. Voor die rol won ze de Vlaamse Televisie Ster voor beste actrice in 2016. In datzelfde jaar dong Ann Tuts mee voor de titel van De Slimste Mens ter Wereld in het gelijknamige Vier-programma en zetelde ze in de quiz "De allesweter" op Eén.

Rond haar zeventiende was Tuts ook een tijdje achtergrondzangeres voor de post-punkband Red Zebra.

Filmografie[bewerken]