Anna Maria Taigi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Anna Maria Taigi, Rome.

Anna Maria Taigi, geb. Anna-Maria Gesulada Antonia Gianetti (Siena, 29 mei 1769Rome, 9 juni 1837) was een Italiaanse mystica. Haar vader was apotheker, maar was zijn bezittingen kwijtgeraakt door tegenslag in zaken. Anna Maria diende al vroeg in Rome te gaan werken om het gezin financieel bij te staan.

Op jonge leeftijd trouwde zij met Dominico Taigi, een huisbediende in het Chigi-paleis. Dominico was een ijverig en ernstig man, maar was ook ruw en lichtgeraakt, waardoor Anna Maria dikwijls blijk moest geven van veel geduld om zijn moeilijk karakter te verdragen. Anna Maria kreeg zeven kinderen, van wie er drie als kind stierven. Zij was een voorbeeldige huisvrouw, in de weer voor ieder, niettegenstaande de beperkte financiële middelen. Zij bad veel en beleefde het evangelie in alles wat zij deed.

Gedurende meer dan 40 jaar had zij een visioen van een lichtende aardbol. Zij beweerde dat ze daarin de toekomst en de geestesstaat van de bezoekers kon zien. Zij kreeg veel mensen op bezoek, die haar raad kwamen vragen. Zij werd in 1906 zalig verklaard door paus Benedictus XV. Haar feestdag is op 9 juni.