Anne Charlotte d'Ursel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Anne Charlotte d'Ursel
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Anne Charlotte Françoise Louise Ghislaine Marie Thérèse gravin d'Ursel
Geboren Elsene, 29 november 1967
Kieskring Flag of the Brussels-Capital Region.svg Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussel
Vlag Franse Gemeenschap Franse Gemeenschap
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij MR
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Anne Charlotte Françoise Louise Ghislaine Marie Thérèse gravin d'Ursel (Elsene, 29 november 1967) is een Belgische politica van de MR en Brussels Hoofdstedelijk Parlementslid.

Levensloop[bewerken]

D'Ursel studeerde rechten en politieke wetenschappen aan de ULB, waarna ze journaliste en beheerster van de productiecel van Radio Contact werd.

In 2000 werd d'Ursel politiek actief. Ze werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 verkozen tot gemeenteraadslid van Sint-Pieters-Woluwe en trad onmiddellijk toe tot het schepencollege. Van 2004 tot 2007 werkte ze als parlementaire medewerkster bij het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en het Parlement van de Franse Gemeenschap. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd d'Ursel herkozen in de gemeenteraad van Sint-Pieters-Woluwe en werd ze opnieuw schepen. Tussendoor werd ze ook de voorzitster van de associatie P.A.J. (Prévention-Animations-Jeunesse). In 2009 werd ze verkozen in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, waar ze lid is van de commissies Infrastructuur, Openbare Werken, Sociale Zaken en Communicatie. In 2014 en 2019 werd ze herkozen. Nadat de MR in 2012 in Sint-Pieters-Woluwe in de oppositie terechtkwam, is ze er enkel nog gemeenteraadslid. Ook was ze MR-fractieleidster in de gemeenteraad.

Familie[bewerken]

D'Ursel is lid van het adellijke geslacht d'Ursel en een dochter van dr. Hervé graaf d'Ursel (1930-2003) en jkvr. Marie-Cecile de Bonvoisin (1934), oud-gemeenteraadslid en oud-voorzitter van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Sint-Pieters-Woluwe. Ze trouwde in 1996 met jhr. Gérald Carpentier de Changy (1952) met wie ze drie zonen kreeg.

Externe link[bewerken]