Anne Geddes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Anne geddes)
Anne Geddes
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Queensland, 15 september 1956
Land Australië
Werk
Beroep Fotografe
Rechten oeuvre auteursrechtelijk beschermd
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Anne Geddes (Home Hill (Queensland), 13 september 1956) is een Australische fotograaf.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Al van kleins af aan had Geddes een fascinatie voor foto's en ze leerde zichzelf de kunst van het fotograferen. Ze woont samen met haar man, Kell Geddes en hun twee dochters in Nieuw-Zeeland. Samen richtten zij de "Geddes Group Holding Ltd" op, waarbinnen de functie van Kell bestaat uit het verzorgen van het management en de promotie van Annes werk.

Geddes werd vooral bekend door haar foto's van baby's. Haar foto's werden eerst gepubliceerd in Australië en Nieuw-Zeeland waar ze al gauw symbool stonden voor nieuw leven. Ze werden eerst uitgegeven onder de vorm van wenskaarten maar dankzij het succes volgden er al snel enkele kalenders, fotoalbums en andere gadgets.

Geddes werk wordt in 77 landen uitgegeven, waaronder ook België en Nederland. Haar boek, waarvan er volgens de laatste cijfers, wereldwijd al vijftien miljoen zijn verkocht werd in twintig talen vertaald.

Naast haar werkzaamheden als fotograaf is Geddes ook actief als zakenvrouw en modeontwerper van babykleding. Haar collectie werd voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld in november 2001.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]