Anne van Veen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Anne Marije van Veen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 30 juni 1983
Land Nederland
Werk
Genre(s) Kleinkunst
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Anne Marije van Veen (Gouda, 30 juni 1983) is een Nederlands kleinkunstzangeres. Zij is een dochter van Herman van Veen en Marlous Fluitsma; actrice Babette van Veen is haar halfzus.

Opleiding[bewerken]

Tijdens haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie deed Anne van Veen mee aan diverse projecten. Zo vertolkte zij Karlijn Tromp in de muzikale komedie gebaseerd op Jan, Jans en de kinderen, speelde ze mee in de toneeldocumentaire Stuff Happens en speelde ze een solovoorstelling op het Voorkamerfestival in Darling (Zuid-Afrika). In de zomer van 2006 studeerde ze af. In 2015 publiceerde ze de autobiografische roman 'Wie ik aan het zijn was', over haar relatie met docent Jappe Claes.

Lied[bewerken]

In 1986 bracht vader Herman van Veen de single Anne uit, die onder andere de geboorte en het opgroeien van zijn dochter Anne beschrijft. 21 jaar later stond Anne van Veen in de theaters met een liedjesprogramma onder dezelfde titel, waarin ze vertelde over haar volwassen worden en het verlangen naar de onbevangenheid tijdens haar kinderjaren.

"Anne, de wereld is niet mooi
maar jij kan haar een beetje mooier kleuren.
Anne, je hebt nog heel wat voor de boeg
maak je geen zorgen, daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg..."

(Herman van Veen, fragment van het refrein van Anne)

Wilde Lucht[bewerken]

In het programma Wilde Lucht stond de grilligheid van alles en iedereen, inclusief die van Anne zelf, centraal. Hiermee stond ze in 2010-2011 op het podium.

Externe links[bewerken]