Annemarie de Vries-Postma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
16-06-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Door de enorme hoeveelheid aan externe links en meningen twijfel aan relevantie van deze persoon. Artikel leest als reclame, in plaats van een encyclopedisch artikel.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Annemarie de Vries-Postma
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Nieuwkoop, 27 april 1969

Annemarie de Vries-Postma (Nieuwkoop, 27 april 1969) is een voormalig fotomodel en de (co-)auteur van vele boeken over persoonlijke groei, transformatie, zelfacceptatie, voeding en leefstijl. Eén van haar bekendste is Ik hou van mij, waarvan in Nederland meer dan 200.000 ex. werden verkocht. Een aantal van haar boeken, zoals Ziels Eigenwijs, The Deeper Secret en De helende kracht van acceptatie, werden vertaald.

Annemarie de Vries-Postma is oprichtster en directeur van AM Lifestyle Medicine Center, medeoprichtster en bestuurslid van de WTZi stichting Dutch Society of Lifestyle Medicine. Ook is ze hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Leefstijlgeneeskunde.

Leven en werk[bewerken]

Annemarie de Vries-Postma heeft sinds haar elfde een dwarslaesie door een verwaarloosde tekenbeet[bron?]. Hierna bracht ze vijf jaar door in revalidatiecentra. In 1989 behaalde ze haar gymnasium-diploma en ging hierna rechten studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie begon ze met modellenwerk, en won ze de pre-finale van de modellenwedstrijd The Look of the Year van het internationale modellenbureau Elite. Ze was vermoedelijk het eerste professionele model met een zichtbare handicap

In 1994 poseerde ze als ‘fotomodel met een handicap’ in de Nederlandse Playboy en werd ze landelijk bekend. Deze fotoreportage werd doorverkocht aan andere Playboy uitgaven in het buitenland, met name in Japan een groot succes. Hierdoor verscheen ze in de jaren negentig in talrijke praatprogramma’s, vooral in het buitenland.

Door dit succes werd Annemarie de Vries-Postma door een Nederlandse uitgeverij gevraagd om een boek te schrijven over haar leven als gehandicapte vrouw. Dit eerste boek was getiteld Ik hou van mij., en werd meteen een bestseller met 50.000 verkochte exemplaren in het eerste jaar. Internationaal succes kreeg ze met haar boek The Deeper Secret (2007) in de VS, Engeland en Australië.

Na boeken te hebben geschreven over persoonlijke groei, schreef ze in 2006 haar eerste leefstijl- en voedingsboek Het lichaam is perfect. Daarin schreef ze over de gezondheidsgevaren van overmatig zitten, en over de enorme kracht van voeding bij het voorkomen, behandelen of omkeren van chronische aandoeningen. In 2008 verscheen haar tweede leefstijl- en voedingsboek Het leven is perfect, en vlak daarna een juices- en smoothieboek.

Naast het schrijven van boeken werd ze columnist bij het weekblad Privé en deed ze eenmaal per maand een interview met een bekende man of vrouw in de weekendbijlage "TV-Week" van dagblad de Telegraaf. Verder schreef ze columns voor o.a. het Algemeen Dagblad en de Jackie.


Bibliografie[bewerken]

Referenties[bewerken]