Annemiek Fentener van Vlissingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Annemiek Fentener van Vlissingen (14 april 1961) is een Nederlandse topfunctionaris. Ze is voorzitter van de raad van commissarissen van SHV Holdings N.V.

Fentener van Vlissingen, lid van de familie Van Vlissingen en dochter van ir. Frits Fentener van Vlissingen (1933-2006), studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar afstuderen in 1988 ging zij voor studie naar de Verenigde Staten. Annemiek Fentener van Vlissingen is voorzitter van de Raad van commissarissen en portefeuillehouder bedrijfsontwikkeling bij SHV Holdings NV in Utrecht. Daarnaast is zij commissaris bij Heineken, Draka Holding NV (2001-2011) en Buco NV.

Zij is lid van de raad van commissarissen bij De Nederlandsche Bank. Tevens zetelt zij in de raad van bestuur van het Italiaanse beursgenoteerde bedrijf Exor S.p.A..

Annemiek Siderius-Fentener van Vlissingen studeerde Bedrijfskunde in Groningen en was in 2010 de machtigste vrouw van Nederland. Na haar vertrek bij Draka staat zij sinds 2011 op nummer 2 in de lijst van machtigste vrouwen.[1][2][3][4]