Annette van Thijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Annette van Thijn †
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 1 oktober 1990
Laatst gezien 10 februari 1992
Speelduur 1990–1992
Reden vertrek Werd vermoord tijdens een terroristische aanval in Birma
Bedacht door Reg Watson
(gebaseerd op Alison Clark uit The Restless Years)
Gespeeld door Frédérique Huydts (1990-1992)
Afleveringen 1–301
Persoonsinformatie
Volledige naam Annette Regina Dekker-van Thijn
Geslacht Vrouw
Geboorteland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Overleden 1992
Beroep Dokterassistente
Familie
Ouders David van Thijn
Marian van Thijn
Huwelijk Simon Dekker (1991–92)

Annette Regina Dekker (geboortenaam Van Thijn) is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd van oktober 1990 tot februari 1992 gespeeld door actrice Frédérique Huydts.

Levensverhaal[bewerken]

Marc de Waal[bewerken]

Op school wordt Annette verliefd op aardrijkskundeleraar Marc de Waal. Ze krijgen een verhouding, maar Annette wil ermee stoppen. Ze gaat van school af om Marc te vergeten. Marc blijft haar lastigvallen. Annette kan er niet meer tegen en geeft zich over aan Marc. Ze kan moeilijk werk vinden en gaat daarom bij Martine Hafkamp werken. Martine heeft ook een affaire met Marc de Waal. Ze ontdekt dat Marc ook het bed deelt met Annette. Martine wordt jaloers en bedenkt een valstrik. Eén van Martines klanten, Lex Deen, heeft nog een rekening bij haar openstaan. Martine eist van hem dat hij meewerkt aan haar plan. Lex spreekt met Annette af op het kantoor. Martine heeft een afspraak met Marc en liegt als ze zegt dat ze haar tas is vergeten. Marc betrapt Annette zoenend met Lex. Marc draait door en verkracht Annette als ze thuiskomen. Annette staat overstuur bij Helen voor de deur, bij wie ze tijdelijk woont. Simon besluit naar Marc te gaan. In de deuropening ziet hij Marc staan met een schaar in zijn rug. Simon probeert hem te helpen, maar Marc overlijdt. Rechercheur Arthur Franssen onderzoekt de zaak. Hij ziet Annette meteen als verdachte.

Annette weigert te praten. De politie denkt dat Annette Marc heeft vermoord. Peter probeert Annette een alibi te geven, maar deze klopt niet meer wanneer Myriam zich ermee gaat bemoeien. Simon schakelt de hulp van advocaat Matthijs van Slooten in. Matthijs vertelt Simon dat het er slecht uitziet voor Annette. Annette begint langzaam weer op te knappen. Ze wil liever niet alleen zijn. Als Helen weg moet, komt Petra bij Annette voor een meidenavond. Als Petra wordt gebeld dat het slecht gaat met Thomas, moet ze dringend weg. Als Annette alleen in de kamer zit, komt plotseling Martine de kamer binnen. Martine wil dat Annette haar mond houdt. Annette wordt op het nippertje gered als Simon binnenkomt.

Wanneer Annette vertelt dat Martine is langsgeweest, wil niemand haar geloven. Ze denken dat ze het zich ingebeeld heeft. Annette voelt zich niet meer veilig en spreekt af met Francine de Waal, de vrouw van Marc. Samen besluiten ze te vluchten. Annette en Francine gaan naar een hotelkamer. Annette is doodsbang. Ze schrikt wanneer de werkster binnenkomt. Martine weet Annette te vinden en probeert haar te vermoorden. Francine slaat Martine met een kandelaar op het hoofd. Annette herinnert zich plotseling wat er is gebeurd. Francine heeft Marc vermoord.

Ouders[bewerken]

Annette is bij Helen gaan wonen, omdat haar ouders voor haar vaders werk moesten verhuizen. Annette wilde niet weg bij haar vrienden. Helen wordt gebeld met vervelend nieuws: Annettes moeder is overleden. Ze wil dat Simon haar gaat vertellen wat er is gebeurd. Annette is kapot van verdriet en besluit naar haar vader te gaan. Ze komen samen terug naar Meerdijk en gaan in hun oude appartementje wonen, tegenover mevrouw Helmink. David belooft Annette dat hij goed voor haar zal zorgen.

David vindt het moeilijk wanneer hij Annette moet vertellen dat hij voor zijn werk toch weer gaat verhuizen. Hij stelt voor dat Annette samen met wat vrienden in hun huis gaat wonen. Annette besluit Myriam van der Pol en Emile Bezemer in huis te nemen.

Simon[bewerken]

Annette heeft een moeilijke tijd achter de rug. Simon stelt voor dat Annette in zijn praktijk komt werken. Annette ziet dit wel zitten. Ze is niet blij wanneer Simon een plaatsvervanger in dienst neemt. Steven Veldkamp is nogal een vrouwenliefhebber en probeert Annette te verleiden. Annette zit hier totaal niet op te wachten, na wat er met Marc is gebeurd. Ze voelt zich ongemakkelijk en laat dit duidelijk merken. Steven weet niet wat hij verkeerd doet. Annette vertelt over Marc en Steven begrijpt meteen waarom ze zo tegen hem deed.

Simon en Annette krijgen gevoelens voor elkaar. Ze krijgen een relatie. Simon stelt voor om er samen een weekendje tussenuit te gaan. Annette en Simon denken dat ze een luxe buitenhuis hebben gehuurd, maar dit blijkt heel erg tegen te vallen. Toch hebben de twee het erg gezellig.

Annette en Simon komen terug van een rustig weekendje. Simon vraagt Annette of ze bij hem wil komen wonen. Annette weet niet wat ze moet doen. Simon krijgt problemen met zijn praktijk, wanneer zijn patiënte Vera Simonis hem beschuldigt van aanranding. Vera speelt een spelletje met de familie Dekker. Wanneer Vera de praktijk in komt lopen, doet ze net alsof ze opnieuw wordt aangerand. Annette weet niet meer wie ze moet geloven, Vera of Simon.

Zingen[bewerken]

Emile merkt dat Annette heel erg goed kan zingen. Uiteindelijk krijgt Emile Annette zover dat ze met hem mee wil naar de studio. Annette kiest voor Jeanne en denkt daardoor dat Simon schuldig is. Simon maakt het uit met Annette. Jeanne is bij de kapper waar Vera ook altijd komt. Kapper Bernhard vertelt dat Vera dit al eens eerder heeft gedaan. Jeanne voelt zich schuldig. Ze nodigt Annette en Vera uit in een kamer van het Royal Prince Hotel. Jeanne eist van Vera dat ze de waarheid gaat vertellen. Annette voelt zich verschrikkelijk. Hoe kon ze Simon nu niet vertrouwen?

Linda wil een carrière als zangeres gaan beginnen, maar heeft geen mooie stem. Ze wil de stem van Annette gebruiken om haar liedjes in te zingen. Dan hoeft zij alleen maar te playbacken. Linda gaat een mooie carrière tegemoet als de Girl Next Door. Uiteindelijk wordt Linda's carrière een flop, doordat wordt ontdekt dat ze playbackt.

Maurice[bewerken]

Annette is woedend wanneer ze erachter komt dat Simon haar baantje aan Henny heeft gegeven. Annette gaat aan de slag in het Royal Prince Hotel. De nieuwe bedrijfsleider, Maurice de Bruin, blijkt plannen te hebben met Annette en Suzanne. Hij wil de meisjes vermoorden, omdat ze vroeger voor Martine hebben gewerkt. Annette wordt door toeval niet vermoord, wanneer ze collega Nina in haar kamer laat slapen. Maurice vermoordt Nina, maar dacht dat hij Annette had gedood. Uiteindelijk grijpt Maurice zijn kans wanneer Annette alleen is. Annette weet te ontsnappen en er ontstaat een achtervolging. Annette krijgt hulp van Arnie en Peter. Maurice staat op het randje van het dak en valt naar beneden.

De verdwijning van Simon[bewerken]

Simon gaat een weekendje naar de Hummelveldse Plassen, samen met Jef, Arnie en John. John is een tijd lang gek geweest van Annette. Wanneer Simon tijdens het zeilen spoorloos verdwijnt, denkt iedereen dat John hierachter zit. John ontkent alles omdat hij het niet heeft gedaan. De politie start een onderzoek. Ze vinden Simons lichaam niet. De politie denkt dat zijn lichaam is meegevoerd door de stroming.

Annette is verdrietig en weet niet meer wat ze moet doen. Tijdens een feestje in de discotheek valt ze flauw, omdat ze Simon niet kan vergeten.

Het einde[bewerken]

Nadat Annette en Simon hun kind hebben verloren, is Annette helemaal van slag. Annettes vader stelt voor dat Simon en Annette er samen een tijdje tussenuit gaan. Simon is echter net bezig met het heropzetten van zijn praktijk, want die was gesloten toen hij was verdwenen. Simon kan het zich eigenlijk niet permitteren weg te gaan, want dan zou hij zijn praktijk helemaal moeten opzeggen. Simon heeft besloten om wel mee te gaan, maar Annette weet hem ertoe over te halen thuis te blijven. Annette gaat uiteindelijk met haar vader op wereldreis. Op het moment dat ze in Birma zijn, wordt hun bus overvallen en worden ze allebei vermoord.