Anouk Verschuur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Anouk Verschuur
Personage uit Gooische Vrouwen (serie),
Gooische Vrouwen de film,
Gooische Vrouwen 2
Debuut 30 oktober 2005
Laatst gezien 4 december 2014
Reden vertrek laatste materiaal van Gooische Vrouwen
Gespeeld door Susan Visser
Persoonsinformatie
Volledige naam Anouk Verschuur
Geboren 19 oktober 1966
Beroep Kunstenares
Familie
Huwelijk Tom Blaauw (gescheiden)
Relaties Frits (relatie)
Friso (relatie)
Hugo (affaire)
Joost (onenightstand)
"Onbekend" Debussy (zoen)
Tom Blaauw (affaire)
"Onbekend" Debussy (zoen)
Jurriaan van Landschot Troost (relatie)
Tom Blaauw (zoen)
Jeffrey (onenightstand)
Bart-Jan (onenightstand)
Stach Hartman (affaire)
Jean-Louis Jaouily (zoen)
Abdirahman (onenightstand)
Ed Rossi (onenightstand)
Albert-Jan (onenightstand)
Joost van Benthum (relatie)
Tom Blaauw (relatie)
"Onbekend" (onenightstand)
"Onbekend" (onenightstand)
Alfons (affaire)
"Onbekend" (zoen)
Kinderen Vlinder Blaauw (dochter; met Tom)
Familie Ingeborg Verschuur (moeder)
Bert Verschuur (vader)
Portaal  Portaalicoon   Media

Anouk Verschuur is een fictief personage uit de tv-serie Gooische Vrouwen, die werd uitgezonden op RTL 4. Anouk Verschuur werd van 2005 t/m 2009 en in 2011 en in 2014 vertolkt door Susan Visser. Anouk is een kunstenares die er niet voor terugdeinst om met veel mannen het bed in te duiken.

Leven vóór Gooische Vrouwen[bewerken]

Anouk trouwt met piloot Tom Blaauw (rol van Daniël Boissevain) en krijgt een kind met hem: Vlinder Blaauw. De twee scheiden echter na 2 of 3 jaar alweer. Ook leert Anouk haar beste vriendinnen Willemijn Lodewijkx en Claire van Kampen kennen. Samen met de schromelijk verwaarloosde Vlinder woont Anouk in een huis in het Gooi.

Seizoen 1[bewerken]

Anouk leert in seizoen 1 een nieuwe vriendin kennen die in het Gooi komt wonen: Cheryl Morero. Op het housewarming-feestje van de nieuwe buren is Anouk als enige getuige van een dodelijke val van Anton van Kampen, de man van Claire, in een leeg zwembad. Anouk verwijt het zichzelf dat hij is overleden, omdat het haar idee was om te gaan zwemmen. In het eerste seizoen gaat Anouk met de één na de andere man naar bed toe, maar blijft een zwak houden voor haar ex Tom. Ook valt Anouk bijna van een balkon, omdat haar boze vriendin Willemijn met een voodoopoppetje er bijna voor zorgt dat Anouk een ongeluk krijgt. Het loopt echter met een sisser af. Anouk krijgt weer een relatie met Tom aan het eind van seizoen 1 en vraagt hem op het baby-feestje van de Morero's ten huwelijk. Tom is geschokt en loopt weg. Anouk snapt er niks van.

Seizoen 2[bewerken]

Tom en Anouk zijn weer uit elkaar. Anouk wordt dit seizoen 40 maar wil dit echt niet. Haar vrienden organiseren echter een verrassingsfeestje voor haar. Ze legt zich bij haar leeftijd neer. Anouk ontslaat ook haar au pair Tippiwan Sournois, omdat ze haar ervan verdenkt aan Tom te hebben verteld dat Anouk met een ander in bed lag. Tippiwan kan echter aan de slag bij de familie Morero. Anouk duikt nog steeds met de een na de ander het bed in. Ook met een veel jongere jongen in een discotheek. Om deze reden kan ze ook niet bij de geboorte zijn van Remy Morero, het kind van Cheryl, omdat ze weer met iemand in bed ligt.

Seizoen 3[bewerken]

Tom kijkt dag en nacht op tv naar de kleine Remy en Anouk begint iets te vermoeden. Ze weet dat Martin zwak zaad heeft en vermoedt dat niet Martin maar Tom de vader van Remy is. Cheryl ontkent het eerst nog, maar gaat later bij Anouk op bezoek om het te vertellen. Anouk is woedend en schopt haar het huis uit. Het is Willemijn die ervoor zorgt dat de twee het weer bijleggen. Anouk ontmoet een masseur, Stach Hartman. Ze belt hem meerdere malen maar hij houdt de boot af want hij heeft een kind en is getrouwd. Uiteindelijk lukt het Anouk toch en krijgt ze een affaire met hem. Ze kan het toch niet aan dat hij getrouwd is en zet er een punt achter. Anouk is dolblij voor haar vriendin, Willemijn, als deze weer gaat trouwen. Op het huwelijk is een pakje voor de vier vriendinnen, dat ze samen openmaken. Er zit een soort klokje in dat langzaam aftikt...

Seizoen 4[bewerken]

Het klokje bleek een bom te zijn, waarbij Willemijn is omgekomen. Anouk is kapot van verdriet en beschuldigt Cheryl er kort van dat zij de schuldige is aan dit drama. Au pair Tippiwan heeft de bom namelijk gemaakt en was de au pair van Cheryl. Anouk heeft echter al snel spijt van haar beschuldigingen. Wanneer Evert een nieuwe vriendin krijgt, Roelien Grootheeze, kan Anouk dit niet goed verkroppen. Anouk krijgt een nieuwe vriend: Joost van Wenthum, een schrijver. Maar wanneer zijn boek aan het floppen is, draait hij door en wil hij Anouk verdrinken in een bad. Anouk weet zich te redden, maar is doodsbang. Op een avond is hij terug en heeft haar hele huis beplakt met bedreigingen. Ze rent naar buiten, maar Joost overmeestert haar en wil haar wurgen. Dan duikt Roelien op met een jachtgeweer en weet Joost te overmeesteren. Hij wordt opgepakt en de drie vriendinnen worden vriendinnen met Roelien. Anouk krijgt een aanbod om in het buitenland te gaan schilderen en besluit dit met beide handen aan te pakken. Ondertussen is haar vriendin Claire verslaafd geraakt aan de alcohol. Op het afscheidsfeestje van Anouk, smeekt Claire haar om te blijven. Anouk twijfelt even, maar besluit dan toch te blijven.

Seizoen 5[bewerken]

Tom heeft een nieuwe vriendin, die erg veel op Anouk lijkt. Anouk wil haar uit te weg hebben en dit lukt haar door poeslief tegen haar te doen. De nieuwe vriendin vertrekt en Anouk richt haar pijlen op Tom. Aan het eind van seizoen 5 krijgen de twee eindelijk wat met elkaar. Ze gaan weer samenwonen en besluiten het nu weer opnieuw te gaan proberen.

Film[bewerken]

Anouk en Tom blijken in de film weer uit elkaar te zijn. Anouk geeft nu schilderlessen in haar eigen achtertuin. Er is 1 leerling bij die het veel te goed kan om nog lessen te moeten hebben. Hij blijkt echter verliefd op Anouk te zijn, maar dit is niet wederzijds. Vlinder denkt echter van wel en is het spuugzat. Ze scheldt haar moeder uit voor slet, waarna Anouk haar slaat. Vlinder besluit hierop bij haar vader te gaan wonen. Anouk besluit haar leerling nog een keer op te zoeken, maar hij blijkt te zijn verdwenen na haar afwijzing. Ze mag wel naar zijn kamer in zijn studentenhuis en ziet daar zijn werken staan, maar vooral schilderijen van haar. Haar manager ziet de schilderijen van de leerling in Anouks huis staan en denkt dat ze van Anouk zijn. Anouk speelt mee en opent een nieuwe expositie met allemaal schilderijen van haar leerling. Vlinder weet dit en walgt nog meer van haar moeder. Wanneer een studievriend van Anouks leerling op de opening verschijnt weet ze niet hoe snel ze weg moet wezen. Nadat Claire voor het altaar is weggelopen bij haar nieuwe man, zitten ze bij Anouk thuis. Daar leest Anouk in de krant dat iedereen nu weet dat ze plagiaat heeft gepleegd. Ook met Cheryl en Roelien is van alles aan de hand, waarop de vier dames besluiten een cursus in Frankrijk te gaan doen. Ze vertrekken er samen heen. Anouk vertelt dat haar probleem is dat ze te vaak met een man naar bed wil en dat ze plagiaat heeft gepleegd. In het Franse kasteeltje gaat ze weer met een ober naar bed. Wanneer de vier dames zich naakt op één van de meetings moeten laten zien, besluiten ze snel weg te gaan en te gaan winkelen in Parijs. Daar krijgt Anouk een telefoontje van Vlinder, dat deze ongesteld is geworden. Ze wil gelijk terug en rijdt met hoge snelheid terug naar Nederland, waar ze zich weer in de armen sluit van Vlinder.

Film 2[bewerken]

Anouk is een relatie begonnen met een politicus die al getrouwd is, waardoor dit niet naar buiten mag komen. Wanneer Cheryl in scheiding ligt kan ze er niet tegen dat Anouk ook een huwelijk aan het kapot maken is. Anouk breekt voor haar vriendin met Alfons. Wanneer Evert overlijdt gaat ze samen met Roelien, Cheryl en Claire de as uitstrooien in Oostenrijk. In Oostenrijk zoent ze met een ski-leraar. Bij de toekomstvooruitblikken in de film zien we dat Anouk als bejaarde dame nog steeds kunstenares is en nog graag jonge mannen schildert en daar nog veel meer mee doet. Ook komen we erachter dat haar dochter Vlinder later ook een dochter zou krijgen en Anouk dus sowieso oma wordt.