Antarctic Adventure

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Circus Charlie
Ontwikkelaar(s) Konami
Uitgever(s) Konami
Datum van uitgave 1983
Genre(s) actiespel
Speelmodus singleplayer
multiplayer
Platform(s) ColecoVision, MSX, NES, Virtual Console
Media spelcartridge
Portaal  Portaalicoon   Computer

Antarctic Adventure (Japans: けっきょく南極大冒険) is een door Konami in 1983 ontwikkeld computerspel voor de MSX en werd later uitgebracht op alle belangrijke 8-bit (spel)computersystemen NES, ColecoVision. De speler speelt de rol van een antarctische pinguïn die racet tegen de klok tussen diverse gelijksoortige onderzoekposten, welke door verschillende landen worden beheerd, op Antarctica.

De speelwijze is vrijwel gelijk aan Sega's Turbo, met dien verstande dat het speltempo aanzienlijk lager ligt.. De pinguïn, later Pentarou gedoopt, moet de volgende onderzoekspost bereiken vóórdat de tijd verstrijkt en onderwijl scheuren en gaten in het ijs en zeeleeuwen dient te vermijden. Tijdens de levels springen er vissen uit de ijsgaten, die vervolgens kunnen worden opgevangen voor bonuspunten. Het spel, net als vele andere vroege videospellen, heeft geen einde; wanneer de speler de laatste onderzoekspost heeft bereikt begint het spel opnieuw met level één, maar met een verhoogde moeilijkheidsgraad.

Trivia[bewerken]

De muziek die gedurende elk level te horen is, is "Les Pâtineurs" (Schaatsenrijderswals) van Emile Waldteufel uit 1882.

Nalatenschap[bewerken]

Van Antactic Adventure is in 1986 voor de MSX vervolgdeel uitgebracht onder de naam Penguin Adventure. Bovendien is het pinguïnpersonage Pentarou in de jaren '80 uitgegroeid tot de bedrijfsmascotte van Konami en dook dientengevolge op in meer dan 10 computerspellen.

Platforms[bewerken]

Jaar Platform
1983 MSX
1984 ColecoVision
1985 NES
2007 Virtual Console (Wii)
2013 Virtual Console (3DS)

Ontvangst[bewerken]

Reviewer Platform Datum Score
TeleMatch ColecoVision augustus 1984 100%
Tilt MSX juli 1985 83%
The Video Game Critic ColecoVision 2 december 2003 42%
Bronnen, noten en/of referenties