Anthony Rolfe Johnson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Anthony Rolfe Johnson
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 5 november 1940
Overleden 21 juli 2010
Land Vlag van Engeland ENG
Werk
Genre(s) klassieke muziek
Instrument(en) zanger (tenor)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Anthony Rolfe Johnson (Tackley, 5 november 1940 - 21 juli 2010) was een Engels tenor.

Anthony Rolfe Johnson studeerde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij Ellis Keeler en Vera Rosza. Kort na zijn studies werd hij al spoedig onderscheiden met de Eva Turner Bursary-prijs.

Rolfe Johnson concerteerde met de bekendste orkesten van Europa en gaf gastoptredens in de belangrijkste operahuizen. Hij werkte samen met dirigenten als Georg Solti, Mstislav Rostropovitsj, Carlo Maria Giulini, Antal Doráti, Bernard Haitink, Colin Davis en John Eliot Gardiner.

Hij maakte zijn internationale operadebuut als Fenton op het Festival van Glyndebourne in Zuid-Engeland. Door zijn bijzondere stem kon hij een zeer breed repertoire aan. Zo zong hij met gemak de titelpartijen van de opera's van Claudio Monteverdi als het religieuze werk van Johann Sebastian Bach, zong opera's van Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart en Joseph Haydn en was een gevierd uitvoerder van de werken van Benjamin Britten. De Duitse en Engelse liederen lagen hem nauw aan het hart.

In 1992 werd Rolfe Johnson benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk (C.B.E.). Anthony Rolfe Johnson was stichtend lid van de The Songmaker's Almanac van Graham Johnson.

Externe links[bewerken]