Antoine Peters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Antoine Peters
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 11 januari 1981, Vorden
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Opleiding Fashion Institute Arnhem
Beroep modeontwerper
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Mode

Antoine Peters (Vorden, 11 januari 1981) is een Nederlandse modeontwerper.

Biografie[bewerken]

Peters volgde het voortgezet onderwijs (vwo) bij het Isendoorn College in Warnsveld. Daarna ging hij naar de HEAO, maar rondde deze opleiding niet af. Vervolgens slaagde hij cum laude aan het ArtEZ Academie voor beeldende kunsten Arnhem en behaalde zijn Masters op het Fashion Institute Arnhem. Peters behaalde dat mede door een show in Parijs tijdens de Fashion Week in maart 2006.

Hij ging werken voor het tijdschrift AvantGarde en voor modehuis Viktor & Rolf.

In 2007 brak hij door met zijn Antoine Peters sweater. Ook was er de 2-persoonstrui. Voor zijn herfst/winter collectie 'Ready to be Elegant' liet hij een ontwerp uit één van zijn eerdere collecties; een grote grijze trui, oftewel 'A Sweater For The World!', een Europese rondreis maken met als doel 'zoveel mogelijk verschillende soorten mensen in zichzelf te fotograferen'. Hij presenteerde zijn werk tijdens de Amsterdam International Fashion Week en deed catwalkshows in New York en Parijs met zijn collecties 'I Will Never Wear A Sweater.', 'Le Petit Antoine.', 'Fat People Are Harder To Kidnap!' en 'To make An Elephant Out Of A Mosquito'.

Later stapte hij over van de sweater naar de T-shirts en shawls. Actrice Hanna Verboom stond model voor de Antoine Peters Shirts en ze zijn te koop bij geselecteerde verkooppunten in Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en zijn geboortedorp Vorden.[1]

In 2007 is een creatie van Peters te zien in de film Nadine.

Peters staat inmiddels in de top 100 van de New Fashion Designers en komt dan ook voor in het boek van Hywel Davies, dat jonge opvallende modeontwerpers over de hele wereld belicht. Ook bij de populaire magazines als Avantgarde, Esquire, Cosmo, Elegance, Elle-girl, Blend, Sis, AM magazine, CODE, No magazine, Celebrity, LinK, Glamcult, Columbus, TeD, Vice, Viva en Blend is de Achterhoeker bekend.

Peters vergeet zijn roots niet en exposeerde ook nog gewoon in de bibliotheek van Vorden, bleef voetballen bij SV Ratti in Kranenburg, terwijl hij in Amsterdam woont. Zijn atelier is aan de Veemkade in Oostelijk Havengebied.

Peters werd vader van een zoon en ging kinderkleding ontwerpen[2] en maakte een grasjurk op een verkeersrotonde.[3]

Hij ontwerpt stijlvolle herensokken in samenwerking met Effio in Woerden. In 2019 gaat hij weer samenwerken met het Nederlandse denimmerk Kuyichi, eerst was dat met shirts nu met tops, truien en breisels.

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]