Anton Ederveen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Anton Ederveen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Anton B.A.M. Ederveen
Geboren 23 februari 1971
Geboorteplaats Nijmegen
Functie burgemeester van Valkenswaard
Partij CDA
Titulatuur drs.[1]
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Anton B.A.M. Ederveen (Nijmegen, 23 februari 1971) is een Nederlands politicus van CDA-huize. Ederveen is burgemeester van de gemeente Valkenswaard.

Levensloop[bewerken]

Tijdens zijn vwo-tijd in Venray richtte Ederveen de lokale afdeling van het CDJA op. Hij studeerde vanaf 1989 aan de Universiteit van Amsterdam enige jaren geschiedenis en Spaans en studeerde uiteindelijk af als politicoloog met als specialisatie bestuurskunde.

Tussendoor bekleedde hij diverse politieke en bestuurlijke functies in het CDJA en CDA. Vanaf 1997 tot 2002 was Ederveen werkzaam als beleidsmedewerker voor de CDA-Tweede Kamer-fractie op de terreinen OCW en VWS.

Vanaf 2001 tot 2006 was hij wethouder en vicevoorzitter in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West (Geuzenveld-Slotermeer), op de terreinen welzijn/onderwijs/sport, grotestedenbeleid, sociale stedelijke vernieuwing, integratie en jeugd en veiligheid. Op dat laatste terrein coördineerde hij de aanpak voor Amsterdam Nieuw-West.

Daarna werkte hij als senior adviseur bij het adviesbureau Radar, dat met name overheden adviseert met betrekking tot sociale vraagstukken. Per 19 maart 2007 werd Ederveen benoemd tot burgemeester van Valkenswaard. Hij was bij benoeming de jongste burgemeester in Nederland.

Voorganger:
J.E.A. Haas
Burgemeester van Valkenswaard
2007 - heden
Opvolger:
-