AnySurfer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

AnySurfer promoot de toegankelijkheid van websites en digitale documenten voor blinden, slechtzienden en andere personen met een handicap in België. Het is tevens de naam van een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan websites die toegankelijk zijn voor mensen met een functiebeperking.

De checklist die AnySurfer hanteert, volgt de internationale Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.0 niveau A.

Geschiedenis[bewerken]

BlindSurfer werd in 2001 in het leven geroepen door Rudi Canters, een blinde internetpionier. In 2002 kreeg het project dankzij overheidssteun vaste vorm en tot vandaag wordt het geëxploiteerd door Blindenzorg Licht en Liefde. Rudi Canters overleed op 14 april 2003, maar dat heeft niet tot een stopzetting van het project geleid. Integendeel: omdat het belang van internettoegankelijkheid steeds toeneemt, blijft het belang en de bekendheid van het label toenemen. Op 1 juli 2006 veranderde BlindSurfer van naam. Intussen is het project aan haar vierde generatie toe. Een partner-programma moet de notie van webtoegankelijkheid in de praktijk van de webdesign-wereld introduceren, zowel op het vlak van software als van de webdesigners.

Externe links[bewerken]