Apple ID

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Apple ID
Ontwikkelaar(s) Apple Inc.
Besturingssysteem
Categorie authenticatie
Licentie(s) propriëtaire software
Website appleid.apple.com
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Apple ID is een account dat kan worden aangemaakt bij Apple Inc. Het kan gebruikt worden voor diverse producten en diensten van Apple, waaronder Apple Store, iCloud, Berichten en FaceTime.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Een Apple ID kan worden gebruikt op Mac-computers en draagbare apparaten zoals de iPhone, iPad, iPod Touch en Watch. Het account bevat persoonlijke informatie en instellingen, die worden toegepast wanneer een gebruiker met het account inlogt.

Gebruikers kunnen een Apple ID kosteloos registreren op een speciale webpagina dat moet bestaan uit een geldig e-mailadres met een wachtwoord van minimaal acht tekens. Het account zal vervolgens worden gecontroleerd door middel van een verificatiemail.

Het Apple ID kan gebruikt worden voor verschillende Apple-diensten, zoals voor de streamingdiensten Apple TV en Apple Music, maar ook voor de aankoop van muziek in de iTunes Store. Apple ID's kunnen ook gekoppeld worden aan een Apple-apparaat, zodat deze in geval van verlies onbruikbaar kan worden gemaakt en teruggevonden via Zoek mijn. Ten slotte kan men het account gebruiken voor het synchroniseren van gegevens, zoals contacten, foto's en bestanden.

Vergeten wachtwoorden en accounts kunnen hersteld worden door het beantwoorden van enkele beveiligingsvragen. Apple zal zelf nooit wachtwoorden resetten voor accounts.

In maart 2013 werd een tweestapsverificatiemethode gelanceerd voor een verhoogde beveiliging van het account.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]