Apple Watch Series 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Apple Watch
Apple Watch official logo.svg

Apple Watch (2014)


Apple Watch Series 1 · Series 2


Apple Watch Series 3 · Series 4 · Series 5


Besturingssysteem · watchOS


Lijst van Apple Watch-modellen

Apple Watch Series 2
Apple Watch.png
Een witte Apple Watch Sport
Een witte Apple Watch Sport
Besturingssysteem watchOS
Scherm Klein model:
272 x 340 pixels
Groot model:
312 x 390 pixels
Afmetingen Klein model:
38 mm
Groot model:
42 mm
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Wetenschap & Technologie

De Apple Watch Series 2 is een smartwatch, gemaakt door Apple. De Apple Watch Series 2 werd aan het publiek gepresenteerd op Op 7 september 2016, tegelijk met de Apple Watch Series 1. tenopzichte van zijn voorganger beschikt de Series 2 over een ingebouwde GPS en is hij tot op een zekere hoogte waterbestendig gemaakt.

Design[bewerken | brontekst bewerken]

De Apple Watch is rechthoekig met afgeronde hoeken en gebruikt als besturingssysteem watchOS, echter dit ziet er anders uit dan bijvoorbeeld op de iPhone. Het toestel heeft een draaiwieltje, de Digital Crown, waarmee handelingen op het scherm zoals zoomen kunnen worden uitgevoerd. Er zijn drie versies van het horloge in verschillende groottes en in verschillende horlogestijlen (de standaard Apple Watch uit roestvrij staal, de uit aluminium vervaardigde Apple Watch Sport en de uit keramisch materiaal bestaande Apple Watch Edition) en horlogebanden[1] beschikbaar. Het toestel wordt draadloos opgeladen door middel van inductie. Het heeft een aanraakgevoelig scherm, waardoor het het verschil kan opmerken tussen tikken en drukken ("Force Touch"); hier zijn verschillende functies op gebaseerd.

Functies[bewerken | brontekst bewerken]

Apples stemassistent Siri is ingebouwd, alsook antwoorden op berichten met automatisch gegenereerde antwoorden, audioberichten, al dan niet door het horloge omgezet in tekst, tekeningen en emoticons. Het toestel bevat eveneens een hartritmemeter voor de HealthKit en werkt met Apples nieuwe betaalsysteem Apple Pay (vooralsnog alleen in de Verenigde Staten). Standaardapps zijn onder meer een app voor fitness en work-outs, Apple Maps, Twitter en besturing voor de muziekspeler op de iPhone. Ook kan de iPhone-camera bestuurd worden met de Apple Watch, en kan het toestel gebruikt worden als portofoon. De notificaties op de iPhone kunnen ook bekeken worden en door ontwikkelaars worden aangepast. Het zal ook mogelijk zijn om de Apple Watch te gebruiken als afstandsbediening voor de Apple TV en iTunes.

Uitvoeringen[bewerken | brontekst bewerken]

Apple Watch Series 2[bewerken | brontekst bewerken]

Deze versie is beschikbaar in aluminium en roestvrij staal.

Apple Watch Nike+[bewerken | brontekst bewerken]

Een speciale versie van de Apple Watch Series 2 ontwikkeld en uitgebracht in samenwerking met Nike. De versie is beschikbaar in aluminium met een speciaal Nike-bandje.

=Apple Watch Edition[bewerken | brontekst bewerken]

De Apple Watch Edition is vanaf dit model van een heel ander materiaal gemaakt, waar deze oorspronkelijk van 18-karaats goud gemaakt werd is dit nu wit keramiek.

Apple Watch Hermes[bewerken | brontekst bewerken]

Dit model is gemaakt van roestvrij staal in samenwerking met modemerk Hermes. Dit model wordt niet verkocht in Nederland en België.

Compatibiliteit[bewerken | brontekst bewerken]

Om een Apple Watch Series 2 te configureren, heb je een iPhone 5 of nieuwer nodig. Als je deze niet hebt, is het onmogelijk je Apple Watch te gebruiken.

Verkrijgbaarheid[bewerken | brontekst bewerken]

De Apple Watch Series 2 was vanaf september 2016 tot en met september 2017 verkrijgbaar in Nederland.