Aqua Zoo Friesland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Aqua Zoo Friesland
Geopend 2003
(voorheen Otterpark Leeuwarden)
Locatie Leeuwarden, Nederland
Coördinaten 53° 13′ NB, 5° 53′ OL
Lid van EAZA
Thema Exotische dierensoorten, met name kleine zoogdieren en watervogels
Website

Aqua Zoo Friesland is een dierentuin gelegen ten oosten van Leeuwarden in het recreatiegebied de Groene Ster in de provincie Friesland.

Aqua Zoo Friesland is een dierentuin met de nadruk op in het water levende dieren.

Geschiedenis[bewerken]

In 1993 werd door Stichting Otterstation Nederland het Otterpark AquaLutra Leeuwarden (de Latijnse naam voor otter is "Lutra") opgericht. Dit park draaide echter verlies. In 2001 werd het verkocht aan exploitatiemaatschappij Libéma, dat het doorverkocht aan Zodiac Zoos. Deze was ook eigenaar van Dierenpark Wissel en Zoo Parc Overloon. Na een grote metamorfose werd het park op 1 januari 2003 geopend onder de nieuwe naam Aqua Zoo Friesland.

Op 26 januari 2015 werd Zodiac Zoos failliet verklaard, waarmee het voortbestaan van de Aqua Zoo Friesland onzeker was geworden.[1] Het park is sinds februari 2015 weer in handen van Libéma.[2] In de jaren na de overname kwamen onder andere ijsberen, reuzenotters, zwartvoetpinguïns, californische zeeleeuwen en nijlkrokodillen naar Aquazoo. In 2017 behaalde het park een bezoekersrecord door 155.000 bezoekers te verwelkomen.[3]

Externe link[bewerken]