Aram van de Rest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aram van de Rest
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Aram John Albert Pierre van de Rest
Geboren 4 april 1976
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1991-
Beroep acteur, muzikant, televisieregisseur
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Aram John Albert Pierre van de Rest (Amsterdam, 4 april 1976) is een Nederlands acteur. Hij is een zoon van regisseur John van de Rest en actrice Josine van Dalsum.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Aram van de Rest volgde eerst de havo en deed daarna acteeropleidingen bij LAMDA en Guildhall University. Daarnaast deed hij een opleiding video-editing aan de Media Academie. Al op jeugdige leeftijd was hij op televisie te zien in Sesamstraat. Begin jaren negentig speelde hij een paar rollen in de Nederlandse televisieserie Suite 215. Daarna was hij hoofdzakelijk te zien op de Duitse televisie. In 2004 kreeg hij een grote rol in de soap Onderweg naar Morgen, waarin hij gestalte gaf aan de vileine Chris Vroman. In 2007 kwam zijn personage in de serie te overlijden. Hierna ging hij zich, evenals zijn vader, meer richten op regiewerk.

In 2007 bracht hij met zijn band ARAM zijn eerste single uit: Rubber Doll. Van de Rest werd in 2010 vader van een zoon.

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Van de Rest was betrokken bij onderstaande projecten (selectie):

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Als acteur[bewerken | brontekst bewerken]

Van de Rest was voor het eerst te zien op de Nederlandse buis in de leader van Sesamstraat in de jaren tachtig. Na zijn school en studie vertrok hij op 19-jarige leeftijd naar Duitsland om de rol te vertolken van 'Daniel van Eck' in de Duitse versie van 'Bureau Kruislaan'. Hij speelde in acht jaar in meer dan 100 afleveringen, waaronder de 90 minuten durende speciale aflevering 100 en de 200e aflevering, gesitueerd in het vooroorlogse Duitsland. Hier ontwikkelde hij zijn voorliefde voor film aangezien deze serie volledig op film werd opgenomen. Na Duitsland keerde hij terug naar Nederland in 2003 om de titelrol te vertolken in de musical 'Dolfje weerwolfje' naar de boeken van Paul van Loon.

Tijdens deze reeks voorstellingen werd hij gevraagd om de rol van 'Chris Vroman' te spelen in de Nederlandse soap 'Onderweg naar Morgen' (ONM) wat hij drie en een half jaar lang deed. Na 'Dolfje Weerwolfje' was Aram te zien in de persoonlijke voorstelling 'Leeftijd', waarin hij samen met zijn moeder, Josine van Dalsum, speelde. In eerste instantie was deze voorstelling alleen te zien in Amsterdam, maar een jaar later ging de voorstelling op tournee en trok volle zalen in Nederland en België.

Na 'Leeftijd' en ONM besloot Aram zich meer en meer toe te spitsen op het werken achter de camera en verdween hij langzaam van de buis en uit het theater. Hij was echter nog sporadisch te zien in onder andere Dertien in de Oorlog, Bernhard, schavuit van Oranje en Body Language.

Als regisseur[bewerken | brontekst bewerken]

Theater[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dolfje Weerwolfje (2004)
  • Leeftijd (2005)

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Rubber Doll 2007 - - - Eerste single van Aram