Arbeid Adelt!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Arbeid Adelt! (band))
Ga naar: navigatie, zoeken
Arbeid Adelt!
Afbeelding gewenst
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1981 - 1992
Oorsprong België
Leden
Marcel Vanthilt
Jan Van Roelen
Ex-leden
Luc Van Acker
Willy Willy
Dani Klein
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Arbeid Adelt! was een Belgische band, die in de jaren 80 en begin jaren 90 Nederlandstalige absurde elektronische nummers bracht.

Arbeid Adelt! werd opgericht in 1981 door Marcel Vanthilt (pseudoniem Max Alexander) en Jan Van Roelen (David Salamon). Ze braken door in Vlaanderen met het nummer "De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen". Het nummer zou oorspronkelijk "De dag dat de dokter geen pillen meer voorschreef" gaan heten, maar de platenmaatschappij ging hier niet mee akkoord[bron?]. De tekst van het nummer werd gewijzigd in "De dag dat het zonlicht niet meer scheen", wat leidde tot een conflict met John Terra, die een schlager met dezelfde titel had uitgebracht. Andere bekende nummers zijn "Lekker Westers", "Death Disco" en "Stroom".

Andere muzikanten die deel hebben uitgemaakt van de band waren Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein. Rond 1992 viel Arbeid Adelt! definitief uit elkaar.

Op 2 augustus 2007 vond tijdens Theater Aan Zee in Oostende een reünieconcert plaats ter ere van de vijftigste verjaardag van Marcel Vanthilt. De groep treedt onder andere op in december 2011 op het Stripfestival van Turnhout waar ze een stripconcert geven met bekende striptekenaars zoals Kim, Ilah, Serge Baeken en Lectrr.

Discografie[bewerken]

  • Jonge helden (1983)
  • Le chagrin en quatre-vingts (1983)
  • Des duivels oorkussen (1991)
  • Bijna heeft nog nooit een haas geschoten (Compilatie, 1993)
  • Methode champenoise (1994)

Externe links[bewerken]