Arcus College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arcus College
Algemeen
Locatie Heerlen, Sittard en Maastricht
Type regionaal opleidingencentrum
Bevoegd gezag Stichting Arcus College
Personen
Directeur Toon Theunissen
Leraren 600
Leerlingen 7600
Overig
Motto een leven lang leren
Website http://www.vistacollege.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Arcus College was een regionaal opleidingencentrum (ROC). Arcus College had haar hoofdvestiging in Heerlen en had vestigingen verder in Parkstad Limburg, in Sittard en in Maastricht.

Vanaf 1 augustus 2019 zijn het Arcus College en ROC Leeuwenborgh gefuseerd onder de nieuwe naam VISTA college.

Mbo-opleidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Arcus College leverde een aantal mbo-opleidingen, die zijn ondergebracht in de units: Administratie en Handel; Gezondheidszorg, Dienstverlening en Welzijn (GDW), Horeca en Toerisme en Techniek. Men biedt zowel beroepsopleidende leerweg (BOL) en beroepsbegeleidende leerweg (BBL) -opleidingen aan.

Overige opleidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Naast bovengenoemde mbo-opleidingen biedt Arcus College via de unit Educatie/Trajectbureau cursussen, trajecten (volwassenenonderwijs) en opleidingen aan.

Nieuwbouw schoolgebouw[bewerken | brontekst bewerken]

Op 23 januari 2012 werd in het programma De slag om Nederland gesteld dat de school een van de rijkste ROC's in Nederland is. Het Arcus College werd in deze aflevering bekritiseerd vanwege de geldbesteding aan een nieuw onderwijscomplex, dat acht huidige gebouwen van de school in het centrum van Heerlen zal vervangen, en de noodzaak van deze nieuwbouw werd betwijfeld. Er zou te weinig in het onderwijs zelf geïnvesteerd worden en de nieuwbouw zou leegstand tot gevolg hebben.[1] Als reactie hierop gaf het Arcus College in een persbericht aan dat zij de nieuwbouw op de geplande locatie bevorderlijk acht voor de kwaliteit van het onderwijs. Ook zouden de oude gebouwen niet meer voldoen aan de eisen die het "moderne onderwijs" stelt.[2]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]