Arif Alvi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arif Alvi
President Arif Alvi
Geboren 29 augustus 1949
Geboorteplaats Karachi
Partij Pakistan Tehreek-e-Insaf
13e president van Pakistan
Premier Imran Khan
Voorganger Mamnoon Hussain
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Arif-ur-Rehman Alvi (Urdu: عارف الرحمان علوی, geboren 29 augustus 1949) is een Pakistaans politicus. Sinds 9 september 2018 is hij de 13e president van Pakistan.

Alvi, een van de oprichters van Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), werd na presidentsverkiezingen op 4 september 2018 verkozen tot president.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Alvi werd geboren op 29 augustus 1949 in Karachi, Pakistan.

Zijn vader, Habib-ur-Rehman Elahi Alvi, was een tandarts in India die na de oprichting van Pakistan naar Karachi migreerde en een tandheelkundige kliniek opende in de stad Saddar. Zijn vader werd politiek gelieerd aan Jamaat-e-Islami Pakistan. Volgens de website van Pakistan Tehreek-e-Insaf was Alvi's vader een tandarts van Jawaharlal Nehru.

Nadat zijn vader een campagne tegen verplichte bijbellessen was begonnen, werd hij van de Karachi Grammar school verwijderd, voltooide hij zijn vroege opleiding in Karachi en verhuisde hij in 1967 naar Lahore voor onderwijs in de tandheelkunde. Hij behaalde een Bachelor in de tandheelkunde aan het De'Montmorency College of Dentistry. Hij voltooide zijn master in prothodontie aan de Universiteit van Michigan in 1975. Hij behaalde in 1984 een master in orthodontie aan de Universiteit van de Pacific in San Francisco, Californië. Na zijn terugkeer in Pakistan begon hij tandheelkunde te beoefenen en richtte hij het Alvi Dental Hospital op.

Alvi is getrouwd met Samina Alvi. Het echtpaar heeft vier getrouwde kinderen.