Arjan Dasselaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arjan Dasselaar

Arjan Jan Johannes Dasselaar (Almelo, 13 juni 1975), die in het buitenland de voornaam Andrew gebruikt, is een Nederlands publicist en ondernemer.

Beknopte Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Dasselaar groeide op in Wierden en doorliep het Christelijk Lyceum in Almelo. Na een eerste vierjarige opleiding aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg, behaalde hij in Leiden cum laude zijn mastersgraad Journalistiek & Nieuwe Media. Tegenwoordig woont en werkt Dasselaar in Vancouver.

Werken[bewerken | brontekst bewerken]

Arjan Dasselaar was tussen 1998 en 2002 werkzaam bij Elsevier als achtereenvolgens redacteur politiek en binnenland, chef internetredactie, en redacteur economie. Daarna bleef hij als medewerker bijdragen aan Elsevier leveren, en schreef hij onder meer een wekelijkse column voor NU.nl over ict en media naast onregelmatig verschijnende artikelen voor De Nieuwe Reporter, NRC Handelsblad en AD. In 2012 werd hij wetenschapscolumnist voor Volkskrant.nl. Ook schreef hij voor het Financieele Dagblad. Daarnaast verzorgt hij als zelfstandig ondernemer lezingen en trainingen.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Een selectie:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]