Armie Hammer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Armie Hammer
Armie Hammer 2015 by Gage Skidmore.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Armand Douglas Hammer
Geboren 28 augustus 1986
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2005-
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Armie Hammer (Los Angeles, 28 augustus 1986) is een Amerikaanse acteur. Hij is vooral bekend van zijn dubbelrol in de film The Social Network.

Biografie[bewerken]

Armie Hammer werd geboren in Los Angeles, Californië, als de zoon van Dru Ann Mobley en Michael Armand Hammer. Zijn vader was een zakenman die aan het hoofd stond van onder meer Knoedler Publishing en het productiebedrijf Hammer Productions. Zijn grootvader was de oliebaron Armand Hammer, een Amerikaans industrieel en kunstverzamelaar.

De jonge Armie Hammer bracht zijn jeugd door in Los Angeles en de Kaaimaneilanden. Bovendien woonde hij ook een tijdje in Highland Park. Hij ging op de Kaaimaneilanden naar school. Hij volgde er lessen aan de Faulkner's Academy, een school die zijn vader had opgericht. Later verhuisde hij naar de LA Baptist High School in San Fernando Valley en Pasadena City College in Pasadena. Hij studeerde ook even aan de Universiteit van Californië - Los Angeles. Zijn studies maakte hij echter niet af omdat hij zich op zijn acteercarrière wilde concentreren.

Armie Hammer is getrouwd met de Amerikaanse tv-presentatrice Elizabeth Chambers.

Carrière[bewerken]

Armie Hammers acteercarrière begon op televisie. Hij vertolkte enkele bijrollen in series als Arrested Development, Veronica Mars en Desperate Housewives. In 2008 kroop hij in de huid van Billy Graham voor de biopic Billy: The Early Years.

Zijn grote doorbraak kwam er echter pas in 2010 toen hij mocht meespelen in The Social Network van David Fincher. Hammer speelde in de film zowel Cameron als Tyler Winklevoss. Terwijl Hammer het ene personage vertolkte, werd het andere gespeeld door Josh Pence. Achteraf werd het gelaat van Hammer met behulp van CGI over het gezicht van Pence geplaatst, waardoor het leek alsof Hammer beide personages tegelijkertijd vertolkte.

The Social Network werd een groot succes en leverde hem heel wat nieuwe aanbiedingen op. In 2011 begon hij aan de opnames van J. Edgar, een biopic over J. Edgar Hoover van regisseur Clint Eastwood. Hammer speelt in die film aan de zijde van Leonardo DiCaprio.

Filmografie[bewerken]