Arnoud Engelfriet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Arnoud Engelfriet
Arnoud Engelfriet is vaak spreker op Wikimedia-bijeenkomsten

Arnoud Engelfriet (1974) is een Nederlands internetjurist en een deskundige op het snijvlak van recht en internet. Hij treedt op als spreker, publicist en vraagbaak voor het publiek en de media.

Werk[bewerken]

Engelfriet studeerde van 1993 tot 1999 informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Na zijn studie werd hij octrooigemachtigde bij Philips op de afdeling Intellectual Property and Standards (IP&S), waar hij zich toelegde op wetgeving en licentiëring van software, met name opensourcesoftware. In 2008 verliet hij Philips om partner te worden bij het juridisch adviesbureau ICTRecht in Amsterdam.

In december 2001 startte Engelfriet een weblog over onlinerecht onder de titel Ius Mentis (potjeslatijn voor "het recht van de geest").[1] Deze hobby inspireerde hem tot een avondstudie rechten, die hij afsloot met een master informatierecht aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam (UvA).[bron?]

In 2004 was hij parttime docent intellectueel eigendom en recht aan de universiteiten van Renmin en Tsinghua in de Chinese hoofdstad Peking.

Engelfriet is bestuurslid van de Stichting Copyright en Nieuwe Media. In 2011 werd hij voorzitter van de Stichting Continuïteit Internetdiensten.

Bibliografie[bewerken]

Noten[bewerken]

  1. A. Engelfriet, De wet op internet, Eindhoven: Ius Mentis 2010, p. 207.
  2. "De wet op internet" op worldcat.org

Externe links[bewerken]