Arras Memorial

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Arras Memorial
Arras Memorial
Arras Memorial
Voor de vermiste slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog
Inhuldiging 31 juli 1932
Locatie Arras, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Totaal aantal herdachte slachtoffers 34.848
Type Oorlogsmonument
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Arras Memorial is een herdenkingsmonument gelegen in de Franse stad Arras (Pas-de-Calais). Het werd ontworpen door Edwin Lutyens, net zoals de Faubourg d'Amiens Cemetery en het Arras Flying Services Memorial waar het deel van uitmaakt. Het monument is geïnspireerd op de middeleeuwse kloosters en bestaat uit een lange galerij waarin op 10 wanden in witte portlandsteen de namen van 34.848 soldaten uit Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland gegraveerd staan. Zij sneuvelden in de periode 1916-1918, voornamelijk tijdens de slag bij Arras in 1917 en het Duitse lenteoffensief in 1918 en hebben geen gekend graf.

Victoria Cross[bewerken]

  • Oliver Cyril Spencer Watson, luitenant-kolonel bij de King's Own Yorkshire Light Infantry werd onderscheiden met het Victoria Cross en de Distinguished Service Order (VC, DSO).
  • John Harrison, onderluitenant bij het East Yorkshire Regiment werd onderscheiden met het Victoria Cross en het Military Cross (VC, MC).
  • kapitein David Philip Hirsch, luitenant Richard Basil Brandram Jones, de onderluitenants Bernard Matthew Cassidy, Ernest Frederick Beal en Basil Arthur Horsfall, de sergeanten Albert White, Alexander Edwards en John Erskine en de korporaal George Jarratt werden onderscheiden met het Victoria Cross.

Zie ook[bewerken]