Astrid Sy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Astrid Sy
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 10 november 1987
Geboorteplaats Leiden
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep historica, schrijfster, tv-presentatrice
Jaren actief 2015 - heden
Bekend van Andere Tijden
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Astrid Sy (Leiden, 10 november 1987) is een Nederlands historica en schrijfster. Ze is sinds januari 2020 tv-presentatrice van Andere Tijden, een geschiedenisprogramma van de NTR en VPRO.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Sy werd geboren uit de relatie van een Fins-Zweedse moeder en een Senegalese vader, maar is opgevoed door haar moeder en Nederlandse vader. Uit de relatie met haar vriend heeft ze in 2017 een zoon gekregen.[1]

Opleiding en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Na haar middelbare school studeerde Sy geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam waarbij ze zich toelegde op de Middeleeuwen. In de loop van de tijd is ze zich meer en meer gaan richten op de Europees-Joodse geschiedenis sedert het begin van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig werkt ze onder andere voor de Anne Frank Stichting en is ze betrokken bij het nog te realiseren Nationaal Holocaust Museum. Vanaf januari 2020 is ze vaste presentatrice van Andere Tijden als opvolger van Hans Goedkoop. In 2017 kwam haar eerste kinderboek uit, De brieven van Mia, over een Holocaust-overlevende die bevriend raakt met een meisje dat gevlucht is uit Syrië.

Presentatrice[bewerken | brontekst bewerken]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]