Attje Kuiken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Attje Kuiken
Attje Kuiken (26093154620).jpg
Algemene informatie
Volledige naam Attje Harma Kuiken
Geboren 27 oktober 1977
Functie Lid Tweede Kamer
Partij PvdA
Titulatuur drs.
Politieke functies
2006-heden Lid Tweede Kamer
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Attje Harma Kuiken (Groningen, 27 oktober 1977) is een Nederlands politica. Zij is namens de Partij van de Arbeid sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamer.

Attje Kuiken studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en beleids- en organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant en was beleidsmedewerker Integraal Veiligheidsbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor de PvdA was ze lid van het bestuur van de afdeling Breda. Eerder had ze een afdeling van de Jonge Socialisten in Breda opgericht. Ook deed ze mee met het VARA-debatprogramma Het Lagerhuis.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 werd Kuiken gekozen als lid van het parlement. Ze hield op 31 januari 2007 haar maidenspeech over de begroting Binnenlandse Zaken voor 2007.

Vanaf 19 januari 2010 was Kuiken vanwege zwangerschapsverlof vier maanden afwezig als Kamerlid, waarbij ze werd vervangen door Saskia Laaper.

In november 2015 werd zij vicefractievoorzitter van de PvdA. Ze volgt Martijn van Dam op die staatssecretaris van Economische Zaken werd.