Audi Type T

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Audi Type T
Audi Type T
Bedrijf Audiwerke AG Zwickau
Merk Audi
Vlag van Duitsland Duitsland
Type 15/75 PS Type T Dresden
Productiejaren 1931-1932
Productieaantal 76
Klasse Hogere middenklasse
Koetswerkstijl
Opvolger Audi Front Type UW
Verwant
Fabriek Zwickau, Duitsland
Technisch
Layout
Motor
3,8L L6
Vermogen in pk 75
Versnellingsbak manuele 4-bak
Brandstof benzine
Maten
Afmetingen (L×B×H) 4,48 × 1,78 × 1,76 m
Wielbasis 3100 mm
Massa 1800 kg
Topsnelheid 100 km/u
Portaal  Portaalicoon   Auto

De Audi Type T "Dresden" is een auto uit de hogere middenklasse die van 1931 tot 1932 geproduceerd werd door de Duitse autobouwer Audiwerke AG Zwickau. Het was het tweede nieuwe Audi-model na de overname van de fabriek door Zschopauer Motorenwerke J.S. Rasmussen AG (DKW).

De Type T was de kleinere versie van de achtcilinder Audi Type SS uit 1929 en werd aangedreven door een 3,8L zes-in-lijnmotor met zijkleppen. Deze zescilindermotor was voorin gemonteerd en ontwikkelde 75 pk. Het motorvermogen werd via een handgeschakelde vierversnellingsbak en een cardanas overgebracht op de achterwielen. De motor was een Amerikaans ontwerp en werd geproduceerd in een DKW-dochteronderneming in Scharfenstein, waar motorenproducent Zschopauer een nieuwe productiefaciliteit had opgezet met machines die waren gekocht van het voormalige Amerikaanse bedrijf Rickenbacker Motor Company.

De wagen had twee starre assen met bladveren en hydraulisch bediende remmen op de vier wielen. De Type T werd aangeboden als vierdeurs sedan of tweedeurs cabriolet.

Er werden tot 1932 slechts 76 exemplaren gebouwd, omdat de auto te duur was voor zijn prestaties en ook onbetrouwbaar en daarom niet goed verkocht.

Zie de categorie Audi Type T van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.