Autodesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autodesk
Logo
Oprichting 1982, Mill Valley, Californie
Oprichter(s) John Walker
Land Verenigde Staten
Hoofdkantoor San Rafael, Californië
Werknemers 7,500 (2012)
Sector software en technologie
Website http://www.autodesk.com/
Portaal  Portaalicoon   Economie
Hoofdkantoor in San Rafael

Autodesk is een Amerikaans internationaal software- en technologiebedrijf. Het werd in 1982 opgericht door John Walker samen met twaalf anderen. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Rafael, Californië. Het bekendste product van dit bedrijf is het tekenprogramma AutoCAD.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Autodesk werd in 1982 opgericht door John Walker samen met twaalf anderen. Het eerste product was AutoCAD, een computer-aided design (CAD) applicatie ontwikkeld voor microcomputers.

Begin 1990 startte Autodesk met het ontwikkelen van speciale versies van AutoCAD, gericht op specifieke branches, waaronder architectuur, civiel ontwerp en werktuigbouwkunde.

Naar het einde van de jaren 1990 heeft het bedrijf een aantal niet AutoCAD gebaseerde producten toegevoegd zoals Revit, een parametrische building modelleringsapplicatie, en Inventor, een intern ontwikkelde parametrische mechanische CAD-applicatie. Op 10 januari 2006 nam Autodesk "Alias" met zijn automotive stylings en digitale inhoud ontwerp applicatie over en op 6 augustus 2007 kocht het Skymatter Inc. Op 15 januari 2008 nam het Robobat over, een in Frankrijk gebaseerde ontwikkelaar van structural engineering analyse applicaties.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Autodesk is opgesplitst in drie specifieke industriële branches: machine- en apparatenbouw (MFG), architectuur en engineering & constructie (AEC) waaronder ook geospatial, en media & entertainment (M&E). Autodesk heeft ook een service groep, Autodesk Consulting. Voor deze branches ontwerpt Autodesk software.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Autodesk is een multinational. Het bedrijf werkt met een netwerk van plaatselijke tussenhandel en distributeurs om lokaal de producten te ondersteunen. De grotere bedrijven bedient Autodesk zelf, de tussenhandel levert aan de midden en kleine bedrijven.

Autodesk concurreert met producten van verschillende bedrijven zoals MicroStation van Bentley Systems, Vectorworks van Nemetschek, ArchiCAD van Graphisoft, Solid Works van Dassault Systems, Solid Edge van Siemens UGS PLM Software, 12d Model van 12d Solutions, Pro/E van PTC, IntelliCAD van het ITC, SDS/2 van Design Data en T-flex[1] van Top Systems.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]