Autosalon van Genève

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Autosalon van Genève 2009.

De Autosalon van Genève is een jaarlijkse autosalon in het Zwitserse Genève. De officiële naam is Salon International de L’Auto et Accessoires. Hij wordt gehouden in de Palexpo bij de luchthaven Genève-Cointrin en trekt 700.000 tot 800.000 bezoekers per jaar.

De Autosalon in Genève is een van de grootste autobeurzen ter wereld, waar tientallen fabrikanten vaak hun nieuwste modellen introduceren, zeker wat betreft hun Europese modellen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1905 vond in Genève aan de Boulevard Georges-Favon de eerste "nationale automobiel- en fietsshow" plaats.

De opbouw van de stands is een belangrijk onderdeel en draagt bij aan de overzichtelijkheid van de show. Rondom 1920 waren alleen tapijten en groene planten toegestaan om de stand op te sieren, tegenwoordig mag de stand niet hoger dan 140 cm zijn.

Van 1907 tot 1911 werd de show in Zürich gehouden, omdat in Genève een vijandige stemming ten opzichte van auto's kwam opzetten. Men vond auto's namelijk een gevaar voor voetgangers.

Van 1914 tot 1916 was er vanwege de Eerste Wereldoorlog geen autosalon. Ook van 1940 tot 1945 was er geen autosalon, vanwege de Tweede Wereldoorlog en vanwege de moeilijke naoorlogse jaren werd dit verlengd tot 1947.

In 2005 werd de beurs voor de 75ste keer gehouden onder de huidige naam (van 3 maart tot 13 maart). Men vierde toen ook nog dat de eerste autoshow in Genève honderd jaar geleden werd gehouden.

Belangrijke wereldpremières[bewerken | brontekst bewerken]

2 auto's van Ruf op Autosalon van Genève 2012

Een overzicht van de verschillende wereldpremières in Genève:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]