AV Triathlon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Av triatlhon)
AV Triathlon
Plaats Vlag van Nederland Amersfoort
Opgericht 24 december 1984
Leden 1156 (30-09-2017)[1]
Baan Schothorst
Clubtenue
Clubtenue

AV Triathlon Tenue

Portaal  Portaalicoon   Atletiek

AV Triathlon is een Nederlandse atletiek-, triatlon- en wandelvereniging uit Amersfoort. De vereniging is opgericht op 24 december 1984, heeft ongeveer 1150 leden (peildatum oktober 2015) en is daarmee een van de grotere atletiekverenigingen van Nederland. De vereniging is aangesloten bij de Atletiekunie, de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Doelstelling[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging heeft ten doel het (doen) beoefenen van de atletiek in welke verschijningsvorm dan ook, waaronder begrepen de baanatletiek, het hardlopen, de wandelsport in al zijn verschijningsvormen, en van de triatlonsport en de onderdelen daarvan. De vereniging profileert zich als een breedtesportvereniging, waarbij ook landelijk op hoog niveau wordt gepresteerd, zowel door jeugdteams als door individuele jeugdatleten, hardlopers en triatleten. Het heeft een groot aanbod van trainingsmogelijkheden voor zowel jeugd als volwassenen en specifieke trainingen voor recreatieve sporters en wedstrijdsporters.

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

AV Triathlon maakt voor zijn trainingen gebruik van de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan, die eigendom is van de gemeente en wordt beheerd door de stichting SRO. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen clubhuis in het bosgebied Birkhoven met kleed- en douchegelegenheid.[2]

Wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging was jarenlang betrokken bij de Trans Holland Triathlon.

Bekende leden[bewerken | brontekst bewerken]