Avonturen Doolhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Avonturendoolhof
Het Avonturendoolhof gezien van bovenaf
Algemene informatie
Locatie Efteling, Vlag van Nederland
Soort attractie Doolhof
Opdrachtgever De Efteling
Status gesloten
Opening 13 april 1995
Sluiting 5 september 2021
Vervangen door Archipel
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Avonturen Doolhof is een voormalig klein doolhof in attractiepark de Efteling. Het doolhof lag in het Reizenrijk en was geopend van 1995 tot en met 5 september 2021.[1]De attractie werd ontworpen door Henny Knoet.

Het doolhof was speciaal bedoeld voor kinderen. Bezoekers mogen het doolhof dan ook alleen betreden als zij, zonder te bukken, onder de boog (van 1,5 meter hoog) bij de ingang door konden.

Het doolhof bevatte een aantal speciale effecten zoals een brug waar water overheen werd gespoten en waar je de stralen moest ontwijken, een bruggetje waar van onderaf lucht door werd gespoten, een rubberen traliewerk waar je doorheen kon klauteren, een poort die telkens maar voor een korte tijd open ging, een plastic standbeeld, een verrekijker en een huisje. De ingang is tevens de uitgang.

Sluiting[bewerken | brontekst bewerken]

In juni 2021 werd bekendgemaakt dat het Avonturen Doolhof ging verdwijnen en in de plaats een waterspeelplaats, genaamd Archipel, ging komen in thema van Sindbad de Zeeman. Daarbij zal ook de naastgelegen attractie Monsieur Cannibale omgebouwd worden en vanaf eind 2021 Sirocco heten. De verrekijker en het perkament die te vinden waren in het doolhof zijn in 2021 al verplaatst naar het nieuwe speelbos Nest!.[2]

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]