Ayt Ems

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
23-02-2021

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: niet-encyclopedisch, bronloze biografie (WP:BLP), reclame.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Ayt Ems (Hilversum, juni 1974) is een Nederlands-Turkse chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Blanc by Aytems. Ook geeft Ayt kookboeken uit, waarvan 'De Aytems van Inspiratie' in de prijzen viel als op 2 na beste chefs kookboek in 2019 door Gourmand World Cookbook Awards.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2020 opende Ayt, samen met zijn gezin, restaurant Blanc by Aytems in Sint-Truiden. Blanc by Aytems werd door de Gault&Millau in 2021 verkozen tot Ontdekking van het jaar. Chef Ayt Ems creëert met passie en creativiteit ultieme smaakervaringen. Het eigenzinnige samenspel van de ingrediënten uit de regio met de bereidingswijze van de oorsprong, geeft de gerechten een ware beleving.