BLOX

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
07-04-2021

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Niet encyclopedisch, reclame

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

BLOX is een mobiele app, ontwikkeld door BTC Direct, die gebruikers in Nederland in staat stelt om op een iPhone of Android cryptocurrency's te kopen en te verkopen. Gebruikers kunnen via BLOX onder andere handelen in Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, Cardano, Dogecoin, Bitcoin Cash, Polkadot, VeChain en Chainlink.[1]

In 2017 werd BLOX ontwikkeld door Mike Hutting en drie collega's. Het team zocht naar een manier waarop mensen eenvoudig cryptocurrency konden kopen met iDEAL, zonder dat ze deze zelf hoeven te beheren met een eigen wallet. Na een proef in 2018 werd de app gelanceerd, en in 2021 heeft de app meer dan honderdduizend gebruikers.[2] De makers schreven het succes van de app toe aan het simpele ontwerp, en aan de snelle uitbetaling naar Nederlandse bankrekeningen. Hoewel BLOX is ontwikkeld door BTC Direct, hoeven gebruikers geen klant van dit bedrijf te zijn om de app te kunnen gebruiken.

BLOX is sinds 2019 ook beschikbaar in België en ondersteunt[3] naast iDEAL, betalingen met creditcard en Bancontact.

In november 2020 werd bekend dat BLOX als eerste Nederlandse cryptocurrency handelsplatform gericht op consumenten toegetreden[4] is tot het register van De Nederlandsche Bank. Bedrijven die in aanmerking willen komen voor deze registratie, moeten voldoen aan anti-witwasrichtlijnen.

In het eerste kwartaal van 2021 had BLOX te maken met een te grote toestroom aanmeldingen van nieuwe gebruikers waardoor de app korte tijd instabiel[5] was. Hierdoor werd tijdelijk een stop op nieuwe registraties[6]ingevoerd. Deze stop is in maart 2021 opgeheven.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Cryptocurrency koers - Actuele prijs van de top crypto coins | BLOX. weareblox.com. Geraadpleegd op 7 april 2021.
  2. (nl) Davy Stevens (BLOX): ‘Beleggen in bitcoins steeds minder risicovol’. De Ondernemer. Geraadpleegd op 7 april 2021.
  3. (nl) Nederlandse Blox-app brengt makkelijkste manier om crypto te kopen. Androidworld.nl (6 april 2021). Geraadpleegd op 7 april 2021.
  4. (nl) BLOX ontvangt als eerste cryptobedrijf voor consumenten goedkeuring van De Nederlandsche Bank. Emerce. Geraadpleegd op 7 april 2021.
  5. (en) BLOX, Bouwen aan een beter BLOX — Deel 1. Medium (19 februari 2021). Geraadpleegd op 7 april 2021.
  6. (en) BLOX, Bouwen aan een beter BLOX — deel 4. Medium (12 maart 2021). Geraadpleegd op 7 april 2021.