BMC Mountainbike Racing Team

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
BMC Mountainbike Racing Team
Moritz Milatz uitkomend voor BMC
Teaminformatie
Land Vlag van Zwitserland Zwitserland
Discipline(s) Mountainbike en Veldrijden
Fietsmerk Bicycle Manufacturing Company
Onderdelen Shimano
Banden Continental AG
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

BMC Mountainbike Racing Team is een Zwitserse mountainbike en veldrit ploeg voor profs. BMC Mountainbike Racing Team is het offroad team van BMC Racing Team. De ploeg bestaat sinds 2011. De ploeg neemt deel aan al de belangrijke wedstrijden ook de Wereldbeker mountainbike.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het seizoen 2011 was het allereerste seizoen voor het BMC MTB Team. Ze startte met 6 renners waarvan de Duitser Moritz Milatz en de oud Zwitserse kampioen Balz Weber de bekendste zijn. Ook opvallend was het feit dat ex-wegrenner Alexandre Moos zijn carrière gaat beëindigen op de MTB. Moritz Milatz behaalde dat jaar enkele mooie resultaten. Zo werd hij voor de 3de maal in zijn carrière Duits kampioen en won hij op het einde van het seizoen de prestigieuze Roc d'Azur.

2012 was de 2de jaargang van het team. Het seizoen begon goed, Julien Taramarcaz werd Zwitsers kampioen veldrijden. Net als vorig jaar moest Moritz Milatz voor de overwinningen zorgen. Dit deed hij, hij boekte verscheidene overwinningen in de BMC Racing Cup. De kers op de taart was echter de onverwachte Europese titel.

Voor 2013 zijn de verwachtingen hooggespannen binnen het team. In het tussenseizoen haalde het team namelijk ronkende namen binnen zoals Lukas Flückiger en Ralph Näf, maar vooral tweevoudig olympisch kampioen Julien Absalon.

Renners[bewerken | brontekst bewerken]

Ploeg 2015[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Nationaliteit Bij ploeg sinds
Julien Absalon Vlag van Frankrijk Frankrijk 2013
Martin Fanger Vlag van Zwitserland Zwitserland 2013
Lukas Flückiger Vlag van Zwitserland Zwitserland 2013
Ralph Näf Vlag van Zwitserland Zwitserland 2013
Reto Indergand Vlag van Zwitserland Zwitserland 2012

ex-renners[bewerken | brontekst bewerken]