BVC Holyoke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
BVC Holyoke
Plaats Belfeld, gemeente Venlo
Sport Volleybal
Geschiedenis
Opgericht 1975
Infrastructuur
Sporthal Sporthal de Hamar
Tenue ontbreekt
Portaal  Portaalicoon   Volleybal

BVC Holyoke (voluit Belfeldse VolleybalClub Holyoke) is een volleybalclub uit Belfeld, gemeente Venlo.

De club werd opgericht in 1975 en werd vernoemd naar Holyoke, het stadje in de Verenigde Staten waar de sport werd bedacht. De club telt circa 260 leden. Naast regulier volleybal biedt de vereniging de mogelijkheid voor zitvolleybal.

In 2001 fuseerde de club met de uit Steyl afkomstige vereniging JSS, waarvan een vijftigtal leden aansluiting zochten bij de club.

De club telt 2 zitvolleybalteams, 7 seniorenteams en 16 jeugdteams. Bekend lid is de zitvolleybalster Jolanda Slenter. De club speelt in sporthal de Hamar. De seniorenteams komen uit in de volgende klassen:

  • Dames 1: 1e klasse F
  • Dames 2: 2e klasse K
  • Dames 3: 3e klasse T
  • Heren 1: 2e klasse J
  • Zitvolleybalteam: Eredivisie[1]

In november 2014 is het zitvolleybalteam genomineerd voor de titel Limburgse sportploeg van het jaar. Op 3 mei 2014 was het team landskampioen geworden; dit was voor de organisatie van de verkiezing reden voor de nominatie.[2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]