Back in My Arms Again

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Back in My Arms Again
Single van:
The Supremes
Van het album:
More Hits by the Supremes
B-kant(en) Whisper You Love Me Boy
Uitgebracht 15 april 1965 (VS)
Soort drager Langspeelplaat (7")
Opname 1 december 1964, 24 februari 1965 in Hitsville USA (studio A)
Genre Soul
Duur 2:52
Label Motown
Schrijver(s) Holland-Dozier-Holland
Producent(en) Brian Holland & Lamont Dozier
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
The Supremes
Stop! In the Name of Love
(1965)
  Back in My Arms Again
(1965)
  Nothing But Heartaches
(1965)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Back in My Arms Again is een succesvolle hitsingle van Motowngroep The Supremes. Het nummer stond haalde namelijk de #1 positie in de VS en ook de top 40 in het Verenigd Koninkrijk. Het was de vijfde en laatste single uit de eerste reeks van #1 hits, die begon met Where Did Our Love Go. De #1 positie werd een week later overgenomen door I Can't Help Myself, een nummer van The Four Tops. Dit was voor het eerst dat de #1 positie van een Motownnummer overgenomen werd door een ander nummer van het bedrijf.

Wat bijzonder is aan de opname van dit nummer is dat het een van de eerste Motownnummers is die opgenomen is door een achtsporenrecorder. Deze was ontwikkeld door Motowns eigen personeel.

De tekst van het nummer, geschreven door H-D-H, gaat erover dat leadzangeres Diana Ross dankzij het advies van haar vrienden haar relatie moest verbreken met haar vriend, maar nu heeft ze hem weer terug. Haar vriendinnen worden ook in het nummer genoemd, als Mary en Flo. Dit stellen achtergrondzangeressen van The Supremes Mary Wilson en Florence Ballard voor.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]