Bad fox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
14-01-2022
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: De encyclopedische relevantie wordt niet aangetoond in dit artikel, noch zijn er onafhankelijke bronnen die deze relevantie ondersteunen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Fotoshoot Bad Fox door Thomas Geuens
Bad Fox bandleden
Glenn Pauwels (Brasschaat) zang
Matthieu Pelhate (Mortsel) gitaar
Rémi Pelhate (Niel) bas
Maarten Lievens (Boechout) drum

Bad Fox is een Belgische alternatieve rockband uit Antwerpen.

De band ontstond toen de broers Matthieu Pelhate (gitaar) en Rémi Pelhate (bas) begonnen te jammen met Maarten Lievens (drum). Toen Glenn Pauwels (zang) de rockformatie vervolledigde in 2016, was de band Bad Fox geboren.

Bad Fox koos bewust voor een standaard bezetting: zanger, drummer, bassist en gitarist. Dat zorgt voor een pure, simpele en rauwe back-to-the-roots sound in de schaduw van de jaren 60 en 70. De complexe ritmiek en sterke songstructuren worden verrijkt met verdoken laagjes melodie en een hoorbare passie voor muziek.

In 2018 kwam hun eerste single Chameleon Scenes uit, waarna de optredens en rockrally's elkaar opvolgden. In 2019 volgde de tweede single So Called Reality net zoals hun eerste optreden in Nederland.

Het jaar 2020 draaide anders uit dan verwacht waardoor Bad Fox terug naar de studio trok. In januari 2022 kondigen ze hun eerste EP aan die Life Parade heet.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]