Baker McKenzie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
16-05-2018
Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.
De hiervoor opgegeven reden is: bronloze promotint bedrijfspresentatiepagina met linkspam over een plaatselijke afdeling van een internationaal bedrijf

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Baker McKenzie, in 1949 opgericht als Baker & McKenzie, is een internationaal werkend Amerikaans advocatenkantoor. Het kantoor heeft in totaal circa 13.000 werknemers, waaronder 6.076 fee-earners en 4.700 advocaten op fulltime basis met 77 kantoren in 47 landen. Het is het op één na grootste advocatenkantoor ter wereld qua omzet: 2,67 miljard dollar in 2017. In december 2016 liet Baker & McKenzie om esthetische reden het &-teken uit de naam vallen om verder te gaan als Baker McKenzie.

De huidige voorzitter van de Global Executive Committee is voormalig Londen managing partner Paul Rawlinson, die de 15e voorzitter is van Baker McKenzie en de eerste Britse voorzitter. Rawlinson volgde Eduardo C. Leite op die van 2010 tot 2016 voorzitter was van Baker McKenzie.

De Nederlander Erik Scheer - partner Tax - is sinds 2015 lid van de Global Executive Committee.

Baker McKenzie Amsterdam[bewerken]

In 1975 gaf de deken van de Nederlandse Orde van Advocaten toestemming voor een partnerschap tussen het Nederlandse advocatenkantoor Caron & Stevens en het Amerikaanse Baker & McKenzie. Het was het eerste kantoor in Nederland met een internationale praktijk.[1] Sinds 2001 wordt alleen nog de naam Baker McKenzie gebruikt. Baker McKenzie hield van 1980 tot 2006 kantoor in het Hirschgebouw op het Leidseplein te Amsterdam. In 2006 verhuisde Baker McKenzie naar het Baker McKenzie House op de Zuidas.

Baker McKenzie Amsterdam ondersteunt het Rijksmuseum sinds 2007 in de verwerving van 20ste-eeuwse fotografie, in het bijzonder de retrospectieve kunstfotografie uit deze eeuw.[bron?]