Bakkersland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bakkersland
Oprichting 1999
Opheffing 2019
Oorzaak einde Overname
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Hedel
Werknemers 2460
Producten Brood, banket
Omzet/jaar 7776 miljoen euro[1]
Website http://www.bakkersland.nl/
Portaal  Portaalicoon   Economie

Bakkersland was een Nederlands bedrijf, dat bestond uit 16 bakkerijen. Hiermee was het het grootste bakkersbedrijf in Nederland.[2][3].De grootste vestiging stond in Rotterdam, waar ca. 140 medewerkers werkten. Sinds 2019 is Bakkersland verder gegaan onder de naam Goedhart-Borgesius.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Bakkersland onstond in 1999 door de samenwerking van tien familiebedrijven[4]. Toen in 2008 Quality Bakers werd overgenomen, was Bakkersland de grootste bakkerijproducent van Nederland, en een van de grootsten in Europa.

In januari 2014 kwam Bakkersland in het nieuws, omdat het televisieprogramma Zembla meldde dat er in de afgelopen jaren driemaal asbest uit de oven op het brood terecht was gekomen. Volgens Bakkersland zijn die partijen brood vernietigd.

In het najaar van 2016 werd een van de grootste bakkerijen van Europa geopend in Aalsmeer.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

In de bakkerijen van Bakkersland werden o.a. brood, afbakbrood, koek en gebak geproduceerd. De grootste afnemers waren supermarkten, die dagelijks vers werden toegeleverd. Een deel daarvan werd in de winkel afgebakken. Bakkersland was eigenaar van onder andere Multivlaai en Grootmoeders cake.

Externe link (internetarchief)[bewerken | brontekst bewerken]