Bananenbar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De Bananenbar, voorheen het Boudoir van de Satanskerk geheten[1], is een erotische uitgaansgelegenheid op de wallen in Amsterdam en in een monumentaal[2] 18e-eeuws gebouw aan de Oudezijds Achterburgwal 37 gevestigd en telt twee verdiepingen.

Gang van zaken[bewerken]

De Bananenbar het vroegere boudoir van de Satanskerk

Wie de Bananenbar bezoekt betaalt een bedrag voor een uur waarbij dan drank wordt geserveerd door topless serveersters of animeermeisjes. Als er wat extra wordt betaald, krijgt men ook een erotisch "showtje", waarbij bananen een grote rol spelen. Er wordt met slagroom gespoten en dildo's vliegen door de lucht. De animeermeisjes stoppen de bananen onder meer ter seksuele opwinding van het cliënteel in hun mond of vagina. De vrouwen werken voor zichzelf en nemen zelf de bananen mee. De bezoekers zijn voornamelijk heteroseksuele mannen. De Bananenbar is een geliefde bestemming voor een vrijgezellenavond.

Seksondernemer Jan Otten is eigenaar van de Bananenbar, hij bezit ook seksclub Casa Rosso waar hij begon als bewaker en van een aantal peepshows. Toen Otten de zaak overnam vond hij de naam "Boudoir" ouderwets klinken, oorspronkelijk liepen de vrouwen daar nog rond in nonnenpakjes, maar deden al wel shows met bananen, en besloot hij de naam te veranderen in "Bananenbar".

In 2008 maakte de gemeente Amsterdam bekend dat de Bananenbar mogelijk moet sluiten, net als Casa Rosso. Volgens de gemeente vonden er in de Bananenbar criminele activiteiten plaats zoals witwassen van geld. Jan Otten en zijn medewerkers verzetten zich tegen een sluiting. Op 3 november 2009 is bekend geworden dat Casa Rosso en de Bananenbar toch open kunnen blijven. Otten heeft de verdenkingen weten te weerleggen. Daardoor hebben zijn seksbedrijven toch een vergunning gekregen.

Externe link[bewerken]