BankGiro Loterij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
BankGiro Loterij
Oprichting 1961
Producten Loterij
Website BankGiro Loterij
Portaal  Portaalicoon   Economie

BankGiro Loterij is een Nederlandse loterij. Circa 600.000 deelnemers spelen maandelijks mee. Zij steunen met de aanschaf van een lot allerlei vormen van cultuur en maken kans op een geldprijs. Samen met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij valt de BankGiro Loterij onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Goede doelen[bewerken | brontekst bewerken]

Minimaal 40% van de inleg is bestemd voor culturele goede doelen. Het betreffen 78 culturele organisaties, waaronder: Cobra Museum, het Concertgebouw, Hermitage Amsterdam, Amsterdam Museum, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Prins Bernhard Cultuurfonds, Vereniging Hendrick de Keyser, Vereniging De Hollandsche Molen, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

Uit de omzet van 2019 keerde de BankGiro Loterij ruim 84,3 miljoen euro uit aan goede doelen. Sinds 1998 heeft de loterij ruim 1 miljard bijgedragen aan cultuur in Nederland.

Deelname[bewerken | brontekst bewerken]

De deelnemer van de BankGiro Loterij speelt mee met zijn lotnummer, dat bestaat uit de laatste 5 cijfers van zijn of haar rekeningnummer aangevuld met twee volgletters. Er zijn 15 trekkingen per jaar. Er zijn geldprijzen, maar men kan ook diverse naturaprijzen winnen. Bij prijzen groter dan € 449 wordt 30,1% kansspelbelasting ingehouden.

Ambassadeurs[bewerken | brontekst bewerken]

Tv-programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Tv-programma's die gesponsord zijn door de BankGiro Loterij:

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]