Barbie in De Notenkraker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Barbie in De Notenkraker
Regie Owen Hurley
Producent Jesyca C. Durchin & Jennifer Twiner McCarron
Scenario Linda Engelsiepen & Hilary Hinkle, Rob Hudnut
Première 2001
Speelduur 76 minuten
Taal Engels
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Barbie in De Notenkraker is een Amerikaanse digitale animatie- en motioncapturefilm uit 2001, geregisseerd door Owen Hurley. Het was de eerste film over Barbie sinds 1987 en de eerste in een serie van digitaal geanimeerde Barbiefilms.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Barbie speelt in haar allereerste film een meisje genaamd Clara. Samen woont ze met haar jongere broertje Tommy bij haar grootvader Drosselmeyer. Op kerstavond komt haar tante Elisabeth en geeft hun beide cadeaus. Tommy krijgt een soldaat en Clara een Notenkraker. Tante Elisabeth vertelt Clara dat hij er misschien niet uitziet als een prins maar vanbinnen wel. Dan probeert Tommy de Notenkraker van Clara af te pakken en breekt zijn arm. Wanneer ze in slaap gevallen op de bank is, wordt ze midden in de nacht wakker en ziet ze haar Notenkraker levend en vechtend met een aantal muizen. Ze besluit haar Notenkraker te helpen, wat verkeerd uitpakt. Ze wordt zelf ook betoverd door de Muizenkoning, in de lengte van een pop. De Notenkraker vertelt Clara dat hij op zoek is naar een Suikertaart Fee die de betovering kan verbreken en de Muizenkoning kan verslaan. In het land Pervenia aangekomen, komen ze twee kinderen tegen die zeggen dat de rechtmatige Koning, Prins Eric, verdwenen is en in de val is gelokt door de Muizenkoning. Pimm (de vleermuis van de Muizenkoning) hoort de Notenkraker en Clara praten over de Suikertaart Fee en informeert de Muizenkoning. De muizenkoning leert meer over de Suikertaart Fee. De Muizenkoning is woedend en wil koste wat het kost dat de Notenkraker de Suikertaart Fee niet vindt. Samen met major Mint en kapitein Candy gaan ze op zoek naar de Suikertaart Fee. Ze moeten over de stormen van zee heen met een paard genaamd Marsepein. Aangekomen op het eiland van de Suikertaart Fee wordt de groep zonder Clara gevangengenomen door de vleermuizen van de Muizenkoning. Clara besluit om haar vrienden te redden uit het kasteel van de Muizenkoning en gaat er alleen naartoe. Nadat ze haar vrienden bevrijd had van de Muizenkoning, komen de Notenkraker en de Muizenkoning in een gevecht waar hij gewond raakt. Clara probeert de Notenkraker nog te redden terwijl de Muizenkoning haar nog kleiner wil maken. De Notenkraker ziet dit en vuurt de spreuk met zijn zwaard op de Muizenkoning zelf waardoor hij heel klein wordt. Wanneer Clara de Notenkraker kust, verandert de Notenkraker in Prins Eric en Clara verandert in een ballerina, de Suikertaart Fee. De betovering is verbroken. Prins Eric trouwt met Clara en ze geven een groot feest. Na het feest duikt de Muizenkoning op zijn vleermuis Pimm en pakt de ketting van Clara af en maakt het open. Clara verdwijnt steeds sneller.

Clara wordt wakker en haar Notenkraker is verdwenen. Grootvader Drosselmeyer komt de kamer binnen. Clara vraagt waar haar Notenkraker is. Dan komt haar broertje Tommy de kamer binnen en ze vraagt ook aan hem waar haar Notenkraker is. Als hij ook niet weet waar haar Notenkraker is komt haar tante Elisabeth de kamer in met een jongeman die sprekend op Prins Eric lijkt. Hij blijkt het te zijn doordat hij de ketting van Clara teruggeeft.


Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Engels

 • Barbie/Clara - Kelly Sheridan
 • De Notenkraker/Prins Eric - Kirby Morrow
 • De Muizenkoning - Tim Curry
 • Pimm - Peter Kelamis
 • Major Mint - Christopher Gaze
 • Captain Candy - Ian James Corlett
 • Tante Elizabeth Drosselmayer/uil - Kathleen Barr
 • Grootvader Drosselmayer - French Tickner
 • Tommy - Alex Doduk
 • Peppermint girl - Britt Mckillip
 • Gingerbread boy - Danny McKinnon
 • Fairies - Shona Gailbraith


Nederlands

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]