Bart Cannaerts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bart Cannaerts
Bart Cannaerts backstage op het Comedy Casino Festival 2007
Geboren 19 juni 1980
Duffel
Opgegroeid te Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Medium stand-upcomedy
Nationaliteit Vlag van België België
Jaren actief 2006-heden
Onderwerp(en) observatiehumor, absurde humor
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Bart Cannaerts (Duffel, 19 juni 1980) is een Vlaams stand-upcomedian en televisiemaker. Van opleiding is hij bio-ingenieur. Daarna heeft hij enkele jaren lesgegeven.

Cannaerts debuteerde in 2006 en won kort daarna de Culture Comedy Award. In 2007 won hij Humo's Comedy Cup. Op 8 december 2008 trad hij aan als een van de deelnemers aan het zevende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Hij bleef enkele uitzendingen in het spel, maar werd op 11 december naar huis gespeeld door Christophe Deborsu. Hij was kapitein in De tabel van Mendelejev en deed mee aan Mag ik u kussen? en Een Laatste Groet op Canvas. Ook vervulde hij de rol van vakleraar genetica in de uitzending van 17 mei 2010 van De klas van Frieda. Op 21 november 2010 en 8 januari 2012 was hij als Bekende Vlaming te zien in het spelprogramma De Pappenheimers. In 2012 nam hij opnieuw deel aan De Slimste Mens ter Wereld, waar hij het tot in de halve finale bracht.

Ik tel tot tien was zijn eerste avondvullende show die op 1 oktober 2009 in première ging en nog speelde tot 2011. Begin 2012 startte hij met zijn tweede show, Waar is Barry? deze eindigde in mei 2013. In november 2013 ging Cannaerts in première met zijn nieuwe voorstelling Wanneer gaan we nog eens Bowlen. In november 2021 begon Cannaerts aan zijn show We moeten nog eens afspreken.

Hij is vanaf 2013 jurylid in De Slimste Mens ter Wereld. Daarnaast nam hij in november 2021 de presentatie van twee afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld over van Erik van Looy omdat hij positief werd getest op corona en daarom in quarantaine moest. Hierdoor kon hij het programma op 1 en 2 december niet presenteren.

In een provocerend filmpje voor de 11.11.11-campagne 2012 over de klimaatverandering leek Bart Cannaerts een Senegalese vluchteling zwaar te beledigen tijdens een zaalshow. Dit was echter in scène gezet: de Senegalees is een acteur en het publiek bestaat uit figuranten aan wie gevraagd werd om te lachen met de choquerende grappen.[1]

Cannaerts was een van de oprichters van Shelter, waarvoor hij onder meer meewerkte aan de programma's Benidorm Bastards en Wat als?. Hij ruilde het productiehuis later in voor Woestijnvis, waar hij het voorjaar van 2014 presentator werd van De Pappenheimers. Datzelfde jaar verliet hij Woestijnvis om aan de slag te gaan bij Panenka van Tom Lenaerts.[2]

In het najaar van 2022 neemt hij deel aan De Allerslimste Mens ter Wereld waar hij 14 opeenvolgende afleveringen achter elkaar heeft meegespeeld.

Programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]