Bart Jansen (zanger)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bart Jansen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Genre(s) Nederlandstalig en carnaval
Beroep Zanger
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bart Jansen is een fictieve Nederlandse zanger.

Hans Kusters had in 1971 onder de naam Januske d'rop en de Leutgadommes twee liedje uitgebracht met de titels "Kende gij Bart Jansen" en "Nonneke".

In 1972 schreef Peter Koelewijn het nummer "Nassibal" met het refrein "Munne nassibal, munne nassibal, munne nassibal is heet" op de melodie van het Italiaanse nummer "Una marcia in fa" (B-zijde "Twee blonde schonen"). Hij liet het nummer uitbrengen onder de fictieve naam "Bart Jansen", de titel van het eerste nummer van Kusters. Het nummer werd echter gezongen door Polle Eduard en stond in 1972 4 weken in de Top 40 met als hoogste positie nummer 12.[1]

Daarna volgde het nummer "Serafina" dat ook onder de naam Bart Jansen werd gezongen door Eduard. In 1973 verscheen weer onder de naam Bart Jansen het nummer "Op een klein stationnetje" maar dat nummer werd door Kusters zelf ingezonden evenals het volgende nummer "De werkmens" een nummer oorspronkelijk van Ivan Heylen.

Spelling[bewerken | brontekst bewerken]

Nasibal is gespeld met eenmaal de letter s. Desondanks kwam het nummer uit als Nassibal met tweemaal de letter s. Niemand heeft daar echter in al die jaren een punt van gemaakt.