Bart de Win

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bart de Win
Bart de Win bij Meneer Frits - Foto Marcel Houweling
Bart de Win bij Meneer Frits - Foto Marcel Houweling
Algemene informatie
Volledige naam Bart de Win
Geboren 1963
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1989 - Heden
Genre(s) Americana / Jazz / Folk
Instrument(en) Zang / toetsen
Zangstem ja
Verwante artiesten Gerard van Maasakkers
Officiële website
(en) Last.fm-profiel
Bekende instrumenten
Piano, accordeon, zang
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bart de Win (1963) is een Nederlandse muzikant, zanger en componist.

Hij studeerde jazz en pop piano aan het Rotterdamse conservatorium, waarna hij met een grote verscheidenheid aan artiesten heeft samengewerkt: Izaline Calister, Stevie Ann, Shirma Rouse, Fay Claassen, Gert Vlok Nel, JW Roy, Walt Wilkins, Kevin Welch, JT Nero, Allison Russell, Sarah McQuaid en vele anderen.

De Win begon in 1988 met lesgeven op de Eindhovense centrum voor de kunsten. Na enige tijd begon hij echter zelf weer met de studie jazz zang. Na de afronding van deze opleiding begon hij zang te doceren in Rotterdam en Utrecht. Van1996 tot 2011 maakt hij onderdeel uit van de Vaste Mannen, de begeleidingsband van Gerard van Maasakkers. In 1999 was De Win finalist bij het ‘Jazz Vocalisten Concours’ in Zwolle.

In oktober 2009 kwam zijn eerste solo-album The simple life uit, gevolgd door Little World in 2011. Album nummer drie is in de maak en verschijnt in de loop van 2012. De band op 'The simple life' wordt op dit album aangevuld met musici uit Austin TX die op 'Little world' ook al meespelen. Op zijn website kondigt hij aan in 2012 op tournee te gaan in de UK met de in Nederland woonachtige Iain Matthews' en zijn band Matthews Southern Comfort, daarnaast zal er getoerd worden met Awna Teixeira van de band Po'girl, met de in Nashville woonachtige Stephen Simmons en met Walt Wilkins & the Mystiqueros. Eind 2012 is de cd 'Easy to see' verschenen waarop naast Bart en zijn vaste band 'The Simple life' (bestaande uit Harry Hendriks, Rinus Raaijmakers, Arthur Lijten, Birgit Wijdemans, Arianne Knegt en producer BJ Baartmans) ook bijdragen te horen van Walt Wilkins, Jimmy Davis, Birds of Chicago en Iain Matthews. .[1].

Externe links[bewerken]