Battlefield 1942

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Battlefield 1942
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Digital Illusions CE (DICE)
Uitgever(s) EA Games (Windows), Aspyr media, Inc. (Mac)
Datum van uitgave Windows
Vlag van Verenigde Staten 10 september 2002
Vlag van Europa 20 september 2002
OS X
Vlag van Verenigde Staten 28 juni 2004
Genre(s) First-person shooter
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer
Engine Refractor 2
Leeftijdsklasse ESRB: Teen (T), PEGI: 16+
Platform(s) Windows, Apple Macintosh
Media cd (2)
Systeemeisen
PC Versie: 500 MHz CPU, 128 MB RAM, videokaart met 32 MB geheugen (Nvidia aangeraden), 1.6 GB vrije schijfruimte, DirectX 9 Compatible geluidskaart
Mac OS Versie: Mac OS X 10.2.8 of nieuwer, PowerPC G3/G4/G5 700 MHz of sneller, 256MB RAM, 1.6 GB vrije schijfruimte, videokaart met 32 MB geheugen
Navigatie
Spelserie Battlefield
Uitbreiding(en) Road to Rome, Secret Weapons of WWII
Vervolg Battlefield Vietnam
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Battlefield 1942 is een videospel dat gebaseerd is op de Tweede Wereldoorlog. Het spel werd in 2002 uitgebracht.

Uiterlijk[bewerken]

De wapens, voertuigen en 'maps' zijn goed te vergelijken met de wapens en veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog. Voorbeelden van kaarten zijn: Operatie Market Garden, Bocage, Omaha Beach en El Alamein. Voorbeelden van voertuigen zijn: de Sherman Tank, de Tiger I Tank, de Spitfire, de Stuka en de Panzer IV.

Online Spelen[bewerken]

Het spel is eigenlijk gericht op online spelen. Online spelen betekent dat de speler tegen andere gamers over de hele wereld vecht. Voordat een speler online gaat vechten, oefent hij meestal eerst in singleplayer waar gevochten wordt tegen zogenaamde 'bots', dit zijn computergestuurde "spelers". Door in verschillende niveaus (Easy, Medium, Hard en Impossible) te vechten tegen deze bots kan hij oefenen. Om online te kunnen spelen heeft de speler natuurlijk wel een internetverbinding nodig. Om in een online-battle te komen, moet de speler eerst verbinding maken met de server die dat gevecht controleert. Bij alle servers gelden regels waar de speler zich aan moet houden, anders wordt de speler uit de server gezet.

Uitbreidingssets[bewerken]

Er zijn 2 verschillende soorten uitbreidingssets

  • Officiële: de twee officiële uitbreidingssets zijn; Road to Rome en Secret Weapons of WWII. Deze uitbreidingssets zijn een aanvulling op het assortiment van wapens uit de Tweede Wereldoorlog en bekende slagen. Dit zijn betaalde versies.
  • Officieuze: de bekendste is Desert Combat. Deze is gratis te downloaden en geeft een heel andere aanvulling. Bij Desert Combat wordt gevochten in de mappen die er al waren, maar dan met moderne wapens, denk aan de T72 tank, de F-16 en de Apache. Zo'n niet-officiële uitbreiding wordt een mod genoemd. In de multiplayer-modus zijn er ook nog extra mappen gemaakt. Nadat Desert Combat bijna was uitontwikkeld werd deze verkocht aan EA-games, die Battlefield 2 ontwikkelde. Andere bekende mods zijn Pirates, Battlefield 1918 en Forgotten Hope. Deze laatste, meer dan 2GB grote aanpassing, speelt zich ook -zoals de originele Battlefield 1942- af in WO II, maar probeert meer realisme aan het spel toe te voegen. Ook uit Forgotten Hope werd een uitbreiding gemaakt, die nog steeds aan het groeien is. Forgotten Hope: Secret Weapon speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast gerealiseerde wapens, worden hier ook geheime wapens gebruikt zoals de Heinkel He 111Z "Zwilling" en de Landkreuzer P1000 "Ratte". Deze Mod heeft tegenover Forgotten Hope, nog meer mappen, wapens en effecten. Een andere veelgeprezen mod is EoD'42 (Eve of Destruction), deze mod speelt zich af tijdens de oorlog in Vietnam en wordt nog steeds doorontwikkeld en nieuwe maps en voertuigen worden regelmatig toegevoegd.

Kaarten[bewerken]

Muziek[bewerken]

De muziek werd gecomponeerd door Joel Eriksson, een Zweedse componist.

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.

Externe links[bewerken]