Batutut

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Batutut of Ujit, soms ook wel gewoon bosmens genoemd, is een mythisch wezen waarvan het bestaan onbewezen is. De Batutut zou sterk gelijken op Bigfoot en leven in het Vu Quang-natuurreservaat en andere natuurgebieden in Vietnam, Laos en het noorden van Borneo.

De eerste vermelding van de Batatut stamt waarschijnlijk uit 1947. De vermelding is van een Franse kolonist die de cryptid een 'wildeman' (L'Homme Sauvage) noemt. John MacKinnon claimt als eerste sporen van de Batutut te hebben gevonden in 1970. Hij denkt dat de sporen toebehoren aan een soort die verwant is aan de Meganthropus. Collega Loren Coleman, cryptozoölogist, denkt echter dat het een populatie is van Homo erectus of neanderthalers die daar hebben overleefd.

Uiterlijk, voeding en gedrag[bewerken]

De Batutut is ongeveer 1 meter 80, net zoals de gemiddelde mens nu. Het hele lichaam, met uitzondering van de knieholte, is bedekt met haar. De haarkleur kan variëren van zwart tot bruin en grijs. De Batutut lopen vermoedelijk op twee benen en leven alleen (solitair) of in een kleine groep. Ze zijn verder omnivoren en brengen hun tijd grotendeels door met voedsel zoeken. Ze eten zowel vruchten en bladeren als kleine dieren, zoals vleermuizen.

In tegenstelling tot de Batutut in Vietnam worden de Batutut in Borneo beschreven als veel korter: 1 meter 20. Ze zouden daar erg agressief zijn, regelmatig mensen aanvallen, doden en hun levers eruit scheuren.

Bron[bewerken]